Gözler Resmi Gazetede… Bakan yardımcılıklarında son kulisler

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinedeki yeni bakanlarla tek tek görüşerek bakan yardımcıları kararnamesi üzerinde çalışıldığını duyurmuştuk.

DEĞERLENDİRMELER DEVAM EDİYOR
Bazı bakan yardımcılarıyla ilgili değerlendirmelerin devam ettiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son kararı vereceği öğrenilirken, kulislere yansıyan bilgilere göre bakan yardımcılığı atamalarına yönelik kararnamenin
Çarşamba günü gecesinde Resmi Gazetede yayınlanması Bekleniyor.

ADALET BAKAN YARDIMCILIĞI’NDA SON KULİSLER

Adalet Bakan yardımcılığında Bakan yardımcıları Akın Gürlek ile Hasan Yılmaz’ın devam edeceği kulislere yansımıştı. Diğer iki bakan yardımcılığı koltuğu için AK Parti Kırıkkale eski milletvekili Ramazan Can ile Adalet Bakanlığı Mevzuat Genel Müdürü Niyazi Acar’ın ismi kulislerde konuşulmuştu.

Ramazan CAN


Niyazi ACAR

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCILIĞINDA YENİ KULİS

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın İçişleri Bakan Yardımcılığı’na atanacağını dair kulisleri yazmıştık. Kulislere yeni bir isim daha yansıdı. Kulislere göre İçişleri Bakan yardımcılığına AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın isminin de geçtiği öğrenildi.

İzmir Valisi Yavuz Selim KÖŞGER

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDA 4 BAKAN YARDIMCISI DA DEĞİŞECEK Mİ?

Milli Savunma Bakanlığı’na Hulusi Akar’ın ardından Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler atanmıştı. Milli Savunma Bakanlığı’nda mevcut görev yapan Bakan yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu ve Muhsin Dere’nin yeniden atanmayıp, yerlerine yeni isimlerin atanacağı kulislerde konuşuluyor. Şuay Alpay ve Alpaslan Kavaklıoğlu’nun ise devam edeceği konuşuluyor.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDA SON KULİSLER

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan’ın Dışişleri Bakanı olmasının ardından 4 bakan yardımcısının da değişmesinin beklendiği öğrenildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDA İKİ BAKAN YARDIMCISININ DEĞİŞECEĞİ KONUŞULUYOR
Milli Eğitim Bakanlığı’nda Yusuf Tekin’in Mili Eğitim Bakanlığı görevine gelmesinin ardından mevcut 4 bakan yardımcısından ikisinin değişmesinin beklendiği öğrenildi. Bu iki ismin bakan yardımcıları Peter Aşkar ve Sadri Şensoy olduğu kulislere yansıdı. Bu isimlerin yerine ise Yusuf Tekin’in rektörlük yaptığı Hacıbayram üniversitesinde genel sekreter olarak görev yapan , Cumhurbaşkanlığı Eğitim Politikaları kurulu üyeliği görevinde de bulunan, önceki dönemlerde MEB’de Özel Öğretim genel müdürlüğü yapan eğitim kökenli  Kemal Şamlıoğlu, diğerinin ise daha önce İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan Ömer Faruk Yelkenci olduğu kulislere yansıdı.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version