SON TV

Sosyetik müteahhit hakkında dolandırıcılık iddiası

Sarıyer bölgesinde yaptığı lüks projelerle adını duyuran müteahhit Oğuz Güney hakkında dolandırıcılık davası açıldı.

Sosyetik müteahhit hakkında dolandırıcılık iddiası

Şüpheli müteaahitin dolandırıcılık yapmak üzere şirket kurup maket üzerinden binlerce dolara villa sattığı, parasını aldığı müşterilerine daireleri teslim etmeyerek mağduriyetlerine sebep olduğu belirlendi. Savcılık ünlü müteahhitin 84 yıla kadar hapsini istedi.

SON.TV/ÖZEL HABER – CHP Sarıyer Meclis üyesi aynı zamanda Güney Şirketler Grubunun kurucusu ünlü müteahhit Oğuz Güney’e dolandırıcılık davası açıldı.

Uskumruköy ve Zekeriyaköy’de çeşitli projeler yapan Güney Şirketler Grubunun kurucusu ve grup bünyesindeki şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanı Olan Oğuz Güney’in dolandırıcılık yapmak üzere şirket kurup maket üzerinden daire sattığı parasını aldığı müşterilerine daireleri teslim etmeyerek mağduriyetlerine sebep olduğu yönünde savcılığa yapılan şikayet üzerine soruşturma başlatılmıştı.

İKİ AYRI DAVA AÇILDI

Soruşturmayı tamamlayan Savcılık, Oğuz Güney eşi Dilek Güney ve mühendis Mahir Ulusun hakkında 2 ayrı dolandırıcılık davası açtı. İlk dava kapsamında 4 ayrı şikayetinin şüphelilerin yöneticisi oldukları şirketten 1 milyon liraya villa satın aldıkları fakat villaların teslim tarihinde teslim edilmediği gibi uzun süre de oyalandıkları kaydedildi.

84 YIL İSTENDİ

12 mağdurun dilekçeleri üzerine açılan ikinci dolandırıcılık davasının iddianamede ise yine 3 şüphelinin dolandırıcılık yapmayı tasarladıkları, bu amaçla şirket kurdukları, Sarıyer’de lüks ofis açarak proje üzerinden satış yaptıkları kaydedildi. Yüz binlerce dolara sattıkları daireleri teslim etmeyen şüphelilerin vaat ettikleri inşaatı tamamlamadıkları, şikayetçileri oyaladıkları hatta vaat ettikleri bazı taşınmazları da ikinci kişilere sattıkları kaydedildi. Oğuz Güney’in kendisini savcılığa şikayet eden bazı müşterilerini de şikayetinden vazgeçirmek için ölümle tehdit ettiği anlaşıldı.

Savcılık hazırladığı 2 ayrı iddianame kapsamında Oğuz Güney, Eşi Dilek Güney ve mühendisleri Mahir Ulusun hakkında 84 yıla kadar hapis istedi. Şüpheliler önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacaklar.

OYA BAŞAR’I DE MAĞDUR ETMİŞTİ

Ünlü Tiyatrocu Oya Başar, Oğuz İnşaat’ın sahibi Oğuz Güney ve ortağı Dilek Güney hakkında dolandırıldığını belirterek savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Usta tiyatrocu Oya Başar Sarıyer’de 1 milyon 680 bin lira değerinde iki adet villanın yapımı için Oğuz Güney ile sözleşme imzaladığını fakat iki villayı alamadığını öne sürmüştüSavcılığa şikayette bulunan Oya Başar umduğunu bulamamış, savcılık şüphelililer hakkında ‘dolandırıcılık’ iddiasına takipsizlik kararı vermişti.