SON TV

Sur cinayetin savcısına engel

ABD’li fotoğrafçı Sarai Sierra cinayeti soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kaplan’ın titizlikle yürüttüğü soruşturma sırasında surlarda yaşayan evsizlerin kan ve DNA örneklerinin alınması için mahkemeden zor karar aldığı ortaya çıktı.

Sur cinayetin savcısına engel

SON.TV/ÖZEL HABER – İstanbul Cankurtaran’daki tarihi surlarda öldürülmüş olarak bulunan ABD’li fotoğrafçı Sarai Sierra cinayeti soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kaplan’ın titizlikle yürüttüğü soruşturma sırasında bazı zorluklar yaşadığı belirlendi.

İstanbul polisi 25 Ocak’ta Cankurtaran’daki bir dehlizde bulunan ceset üzerinde çeşitli DNA örnekleri ve kan izleri bulmuştu. Cinayetin surlarda yaşayan evsizler tarafından işlendiğini düşünen polis, bölgedeki onlarca evsizin kan ve DNA örneklerini alıp cesedin üzerindeki buluntularla karşılaştırmak istedi. Mahkeme kararı gerektiği için soruşturma Savcısı Hüseyin Kaplan nöbetçi mahkemeye izin yazısı yazdı.

Savcı Kaplan’ın surlarda yaşayan evsizlerden kan ve DNA örneği almak üzere başvurduğu nöbetçi İstanbul 2. Sulh Ceza Mahkemesi talebi reddetti. Cinayette çok önemli bir unsur olan kan ve DNA örneklerinin alınması için üst mahkemeye itiraz eden Savcı Kaplan, mahkeme kararının Asliye Ceza Mahkemesi’nden alınmasını sağlarken İstanbul 2. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Nevin Hancılar’ı da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK)’na şikayet etti. Şikayet HSYK tarafından incelenecek. Soruşturmaya geçilmesine karar verilirse Hakim Hancılar hakkında soruşturma başlatılacak.

Bilindiği gibi Sarai Sierra cinayeti cesedin üzerinden alınan DNA ve kan örnekleri sayesinde çözüldü. Cinayetin bir numaralı zanlısı olduğu belirtilen Laz Ziya Lakaplı Ziya T.’nin Karabük’te kaldığı evdeki yastığından saç kılı alan polis bu kılın DNA ile Sierra’nın tişörtündeki kan lekesinin DNA’sının tutuğunu belirledi. Cinayeti işlediği büyük ölçüde netleşen Ziya T. halen aranıyor.

ETİKETLER: