SON TV

Eşinizle genetiğiniz tutuyor mu?

Sadece birkaç damla tükürük ile genetik eşleştirme yapılarak eşinizin sizin için doğru insan olup olmadığına bakılabiliyor. Evlenmeden önce bu testi yaptırabileceğiniz gibi evlendikten sonra da yaptıranlar var. Ünlülerden de pek çok kişinin denediği bu testin sonuçları birkaç haftada çıkıyor. Sonrası ise size kalmış…

Eşinizle genetiğiniz tutuyor mu?

SABAH Gazetesi’nden Didem Seymen’in haberi

Biyouyum’un kurucularından Mehmet İrfan, biyouyum testinin ne olduğunu ve nasıl yapıldığını anlattı:

Uyumluluğa nasıl bakılıyor?

Günümüzün gelişen teknolojisi ve genetik kodların deşifre edilmesi, sır olarak bilinen ve açıklanamayan bir takım davranışların aslında genetik yapımızdan ve kişinin genetik kodlarından kaynaklandığını ortaya koydu. Bu gelişmeler doğrultusunda genetik kodların kişinin davranışları ve karar alma mekanizmalarında nasıl rol aldığı araştırmaları yapılmıştır. Sonuç olarak davranışsal genetik bilimi doğmuş ve insanın davranışlarının ve karar alma mekanizmalarının ardındaki birtakım ilginç detaylara ulaşılmıştır. 3. kromozomdaki genetik dizilimler cinsel yaşam üzerinde etkiliyken 5. kromozomdaki gen dizilimleri o kişinin duygusal zekası hakkında bilgi verir. Tıpkı bu kromozomlar gibi bizim ilgilendiğimiz yer ise kişinin eş seçiminde etkili olan 6. Kromozomdur ve bu eş seçiminde asıl işlev 6. Kromozomda yer alan HLA bölgesi olarak adlandırılan yani diğer bir değişle insanın bağışıklık sisteminin yer aldığı kromozomdur.

Bunu nasıl yapıyorsunuz?

İnsanlar eş seçimini hiç farkında olmadan, genetik kodlarının dış dünyaya verdiği bazı sinyallerin bilinçaltının algılamasıyla yapar. Bunların en çok bilineni ise ter kokusu olarak adlandırabileceğimiz kişiye ait ten kokusudur. Bilinçaltımız bu kişinin ten kokusundan yola çıkarak o kişinin bizim için ne kadar uygun eş adayı olduğu (üreme) mesajını verir. Kendi kan bağınız olan kişilerin ten kokusu size eş veya arkadaşlıkta itici gelirken, sizin genetik kodlarınızın tam tersine sahip kişilerin ten kokuları sizi çeker. Bu ise aslında akraba evliliklerinin sakıncalarını genetik diliyle söylenmesidir. Eş arayışında kadın ve erkeklerin temel amacı sağlıklı bireylere sahip olmaktır bu ise üremeyi gerçekleştirecek bireylerin bilinçaltınca sağlıklı ve üremeye elverişli bir eş bulmak ile anlam kazanır.

Aşk bunun neresinde? Aşık olanlar buna baktırır mı?

Aşk kimyasal bir olaydır ve aşkın oluşması kişinin biyolojik çekiciliğiyle direkt alakalıdır. Fakat aşkı, cinsel arzu veya dürtülerin oluşturduğu birlikte olma isteğiyle karıştırmamak zorundayız. Aşk toplamda 7 hormonun salgılanmasıyla oluşur ve 4 evrede gerçekleşir, cinsel arzu sadece 2 hormon tarafından gerçekleşir ve tatmin duygusu yanında pişmanlık hisside oluşturabilir ki aşkta asla böyle bir pişmanlık duygusuna yer yoktur. Fakat aşkın cinsel arzuyla karıştırılması çok rastlanılan bir olaydır ve aşık oldum derken aslında bir başka kişinin fiziksel çekiciliğinin sizi etkilemesinden başka bir şey olmadığını anlamak çoğu zaman mümkün olamamaktadır. Günümüzde boşanma oranlarının yüksekliğinin, aldatmaların ve mutsuz evliliklerin temelinde aşkın ve cinsel arzunun tamamen birbiriyle karıştırılmasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Çünkü genetik olarak seçilen eşler daha sağlıklı ilişkiler kuruyor ve tatminkar bir cinsel yaşam yanında daha sadık bir partnerle ilişkiye başlamış oluyorlar. Cinsel tatmin olan evliliklerde ise aldatmalar psikolojik nedenler dışında neredeyse yok denecek kadar az olmaktadır. Aslında aşk evliliği yaptığını düşünenler de en az mantık evliliği yapanlar kadar bu testi yapmaları taraftarıyız. Aşık olduklarını düşünerek evlenen çiftlerin uyumlulukları o çiftin evlilik veya birlikteliklerinin süresini de belirlemektedir. Diğer bir değişle birlikteliğinizin süresini ömür boyu sürüp sürmeyeceğini yaşadığınız duygunun gerçek aşk olup olmadığını öğrenmenizle mümkün olmaktadır.
Mantık evliliği yapanlar mı bunu yaptırıyor?
Evlilikte işlerini şansa bırakmak istemeyenler başta olmak üzere, ilk kez evlenecek olanlar, eş adaylarını bizim yardımımızla bulmak isteyenler, ilk evliliklerinde mutluluğu yakalayamamış ve ikinci kez daha doğru bir eş bulmak isteyenler ile mantık evliliği veya aşk evliliği yapacak olup ta genetik uyum veya bilinç uyumunun ne derecede olduğunu bilmek isteyenler de bu sistemi denemek istiyorlar.

Uyumsuz çıkarsa kafalarında soru işaretleriyle mi evleniyorlar?

Uyumsuz olanları zaten biyouyum’un geliştirdiği HTM sistemi bir araya getirmiyor. Diğer bir değişle genetik ve görsel bilinç uyumluluğunuz 100 üzerinden değerlendirilmekte ve yüzde 70 uyum bizim için en mükemmel eşleştirme noktasının başlangıcı olmakta, bunun üstü daha fazla uyumu beraberinde getirmekte. Dolayısıyla uyumsuz genlere sahip eş adayları birbirleri için zaten önerilmiyor. Evlenmek için bize başvuran ve üyelik kaydını tamamlayanların, ilk olarak sosyal statüleri, eğitimleri ve kültürel yapıları değerlendiriliyor. Eğer üye genetik kodlar üzerinden eş adayı istiyorsa, üyemize bir KİT yolluyoruz. Bu kit içinde tükürük örneğini bize ulaştıracak bir preparat yer almaktadır. Bu preparat yardımıyla yollanan tükürük örneğinde genetik uyumluluk değerlendirmesi yapılıyor. Bu işlem yaklaşık 10 gün sürmekte sonuçların alınmasının ardından değerlendirme aşaması yapılarak yüzde uyumluluk oranları hesaplanıyor. Evlenmeye karar verip aralarındaki uyumu merak eden üyelerimiz söz konusu olduğunda, onlar için bir risk analizi gerçekleştirerek evliliklerinde nelerden uzak durmaları gerektiğini söyleyerek daha bilinçli bir evliliğe adım atmalarını sağlıyoruz.

Evlendikten sonra yaptırmaya gelenler oluyor mu?

Evet, aramıza evlendikten sonra katılarak genetik uyum veya bilinç uyumu testi yaptıranlar olduğu gibi evli olmayan ama birlikte olduğu kişiyle aralarındaki uyumu öğrenmek isteyen çok sayıda üyemizde mevcuttur.

Eğer çiftler uyumlu çıkmazsa bunu onlara nasıl söylüyorsunuz?

Genelde ilişkilerinde birtakım sıkıntılar yaşayanlar (çevresel, iş ortamı, ekonomik sıkıntılar veya psikolojik etkenler den kaynaklı olmayan) zaten uyumsuzluklarını dışa vurmaktadırlar. Burada önemli olan söz konusu uyumsuzluğun oranıdır. Bu oran eğer bahşedilmeyecek düzeydeyse zaten bu kişiler kısa süre sonra boşanmaktadırlar. Bazı durumlarda çiftler arasında genetik uyum yüzde 50’nin çok altına düştüğü halde bile birlikte olmaya devam eden çiftler vardır. Bu durum daha çok tanınmış medyada yer alan ünlü kişilerde söz konusu olmaktadır. Üyelerimiz arasında yer alan bazı ünlülerin de birlikte oldukları kişilerle uyumlulukları çok düşük seviyelerde olmasına rağmen birlikteliklerine devam etmeleri tamamen sanat dünyasında edindikleri imaj ve toplumsal önyargıları dikkate almalarından kaynaklanmaktadır.

En çok kimler bu testleri yaptırmayı tercih ediyor?

Evlilikleri mutsuz bir şekilde biten bazı kişiler genetik uyumu olan kişilerle çok daha mutlu ilişkiler yaşadıklarını ve daha mutlu olduklarını teşekkür mesajlarıyla bize ileten ve evliliğimiz mükemmel bir şekilde ilerliyor mesajlarını bize ileten oldukça fazla üyemiz mevcut.

Mükemmel bir uyum için sonucun yüzde 100 mü çıkması gerekiyor? Hiç yüzde 100 uyumlu bir çiftle karşılaştınız mı?

Şimdiye kadar yüzde 100 uyumlu kişilere rastlamadık. Bu zaten teoride olabilecek bir oran. Pratikte ise imkânsız. Böyle bir uyum için kişilerin tamamen suni ortamlarda tıpkı serada yetiştirilen bir bitkinin aynı suyu aynı besinleri aynı havayı alarak büyümesiyle mümkün olabilirdi ki böyle bir şey mümkün olmamaktadır.

Uyumlu çıkan bir çift sorunsuz bir evlilik yaşayacak demek mümkün mü?
Biyouyum.com tarafından hazırlanan sistemde genetik uyum aslında genetik uyumsuzluktur. Yani sizin genetik yapınızın tam tersini ifade eder. Bu uyumsuzluk ne kadar fazlaysa o kadar karşı cinsle uyumlusunuz demektir. Genetik uyum eşleştirmelerde tersi bir şekilde işleyerek genetik kodlarınızın aksi demek doğacak çocuğun bağışıklık sisteminin güçlü olması demek olup daha sağlıklı olmasına neden olmaktadır. Asıl enteresan olan ise genetik uyum ile yapılan evliliklerin diğer evliliklerden çok daha uzun ömürlü olduğunu ortaya koyan araştırmalardır. Bunun yanında ten uyumu olduğu için aldatma diğer evliliklerin aksine çok düşük düzeylerde kalmakta ve biyolojik çekicilik söz konusu olduğu için müthiş bir cinsel tatminde genetik evliliklerin avantajları arasında yer almaktadır.

Ünlülerden bu testi yaptıranlar oldu mu?

Üyelerimiz arasında sanat dünyasından bazı ünlü simalar yer almaktadır. Bu kişiler birlikte oldukları kişilerle genetik uyumluluk oranlarını öğrenmek için bize test uygulatmaktadır. Maalesef bu kişilerin neredeyse hiçbiri ortalama uyuma bile sahip olmadıkları halde birlikteliklerine devam etmektedirler. Bu birlikteliklerin arkasında, topluma mal olma ve sahip oldukları imajlarının toplum tarafından yanlış değerlendirileceği korkusu yer almaktadır. Birkaç ünlü sima ise, sadece o kişiyle birlikte olmanın kendilerine bir şeyler kazandırdığı düşüncesiyle birlikteliklerine devam etmektedirler ki bunlar daha çok uyumsuzluk derecesinde birbirleriyle uyumlular. Bunun yanında çok sayıda olmamakla birlikte neredeyse mükemmel uyumu yakalamış ünlülerimizde mevcuttur.

Uyumsuz olduğunu sizden öğrendikten sonra ayrılan çiftler oldu mu?

Evli olup da aralarındaki genetik uyumu öğrenmek isteyen üyelerimiz olmakla birlikte, evli olup yıllardır evliliklerini çok iyi korumuş olan ve çocuğu olan üyelerimiz var. Bu zaten evliliklerinde uyumu yakalamış bir çiftin eğer uzun süreli birliktelikleri varsa ve bu birliktelikleri bozacak dış faktörler çiftler için ne kadar etkisiz ise zaten o ilişkide bir uyum olduğunu göstermektedir.
Diğer taraftan zaten ilişkilerinde psikolojik, sosyolojik, ekonomik veya kültürel bir uyumsuzluktan kaynaklı bir geçimsizlik söz konusu değil ama aralarında şiddetli geçimsizlik varsa, genetik uyumsuzluk olasıdır. Ancak çiftlerin aralarındaki sorunların kökeninin ekonomik, sosyal veya kültürel nedenlerden olmadığını bilmeleri gereklidir. Bunun için genetik uyumluluk testinin yapılması çiftleri daha doğru sonuçlara ulaştırır.
%1-15 arası maksimum uyumsuzluk
%15-30 uyumsuzluk
%30-50 minimum uyum
%50-70 ortalama uyum
%70-95 mükemmel uyum.

ETİKETLER: