SON TV

Agos’un sitesini çökerten hacker bulundu!

Altı yıl önce bir suikasta kurban giden gazeteci Hrant Dink'in Genel Yayın Yönetmeni olduğu Agos Gazetesi'nin sitesini 2009'da çökerten hacker yıllar sonra yakalandı.

Agos’un sitesini çökerten hacker bulundu!

SON.TV / ÖZEL HABER – 2007 yılında bir suikasta kurban giden gazeteci Hrant Dink’in Genel Yayın Yönetmeni olduğu Agos Gazetesi’nin sitesini 2009’da çökerten hacker yıllar sonra yakalandı.

SON.TV muhabirinin ulaştığı bilgilere göre savcılık, Emniyet birimlerinin yürüttüğü uzun araştırmalar sonucunda kimliği belirlenen Süleyman Ülküer’le birlikte hareket eden diğer hackerların da bulunması için soruşturmayı genişletti. 12 Şubat 2009’da Agos’un web sitesini çökerttikten sonra siteye “Nefret”, “Çirkef”, “Müco” ve “Bond Bey” yazan internet korsanlarının dört kişi oldukları tahmin ediliyor.

HACKER İTİRAF ETTİ

Şüphelilerden Süleyman Ülküer’in, ifadesinde, suç ortakları hakkında detaylı itiraflarda bulunduğu anlaşıldı. Savcılık, bu bilgilerden hareketle Facebook ve diğer sosyal paylaşım sitelerinde kapsamlı araştırma yapılmasını Emniyet birimlerinden istedi. Ne var ki, Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü şu ana kadar bu talimat doğrultusunda diğer şüphelileri tespit edip, soruşturma makamlarına bildirmiş değil. Savcılık, bu gecikmeden duyulan rahatsızlığı, iki ayrı tekit yazısı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi. Hatta savcılığın talimatına uyulmaması adli görev suçu kapsamında değerlendirileceği için Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü yetkilileri hakkında görevi ihmal suçundan işlem yapılabileceği belirtildi.

Agos Gazetesi’nin sitesini hackleyen ve organize bir biçimde hareket ettikleri anlaşılan internet korsanları Dink davasında da avukatlık yapan Agos’un avukatı Fethiye Çetin’in şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda ortaya çıkarıldı.

ETİKETLER: