SON TV

Altındağlı memurlar SDS’ye kavuştu

Bem-Bir-Sen yöneticileri ile Ankara 1 Nolu Şube’nin yıllardan beri imzalamak için büyük çaba harcadığı,Sosyal Denge Sözleşmesi’nde nihayet mutlu sona ulaşıldı.

Altındağlı memurlar SDS’ye kavuştu

Altındağ Belediyesi çalışanlarının yıllardan beri beklediği Sosyal Denge Sözleşmesi, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ile Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki arasında imzalandı.Altındağ Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Sendikamız Genel Başkanı Genel Başkanı Mürsel Turbay, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Bem-Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Bayram Elik, Şube Yönetim Kurulu ve Altındağ Belediyesi çalışanları katıldı.
Törende bir konuşma yapan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, kamuda çalışmak, mevzuat ve iş verimi üzerine önemli mesajlar verdi.

“5 kişinin işini 5 kişinin yapması lazım. Ancak Türkiye’de kamu kurumlarında 5 kişinin işini 15 kişi yapıyor. Çok kişi çalıştırmak, personelin yarısının hiçbir şey yapmadığı anlamına gelir. Çalışmayan personel de çalışanların moralini bozar, sağlıklı iş yürütemezsiniz.” diyen Başkan Tiryaki, işi ehline vermenin önemine de dikkati çekti.
Sendika ile imzalanan sözleşmenin tüm çalışanlara hayırlı olması temennisinde bulunan Tiryaki, her zaman çalışanlarının yanında olduğunun da altını çizdi.
Sosyal Denge Sözleşmesi’ni imzalamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Genel Başkanımız Mürsel Turbay, yasadan önce ve sonra Türkiye genelinde yetkili sendika olarak yüzlerce sosyal denge sözleşmesi imzaladıklarını ve böylece yıllarca devletin üvey evladı muamelesi gören yerel yönetim çalışanlarının rahat bir nefes aldığını söyledi.
Sosyal denge sözleşmeleri ile alınan hakların sadece ücret olarak değerlendirilmemesi gerektiğini kaydeden Turbay, “Sosyal denge sözleşmeleri hem yerel yönetim çalışanları için hem de yerel yönetim işverenleri için bir dengedir. Yerel yönetimlerin vitrini olan çalışanların moral ve motivasyonlarının sağlam olması, geçim dertlerinin bir nebze de olsa azaltılması en çok da yerel yöneticileri rahatlatacak, başarıya giden yolda ekip ruhunu ortaya koyacaktır” dedi.

Konuşmasında Altındağ Belediyesi Başkan ve yöneticilerini de kutlayan Turbay, Başkan Tiryaki ve ekibinin altına imza attıkları sözleşme ile Ankara’nın göbeğinde bir çağ açıp bir çağı kapattığını kaydederken, “Sizleri tebrik ediyorum. Siz de kendinizi tebrik edin, alkışlayın, yaptıklarınızla gurur duyun” diye konuştu.