SON TV

Kim füzeyi fırlatacak!

ABD, Kuzey Kore'nin savaş resti çekmesinin ardından, kıtalararası balistik füze denemesini erteledi. Kim Jong-un'un bu hafta bir saldırı gerçekleştirmese bile nükleer füze denemesi yapacağı iddia edildi

Kim füzeyi fırlatacak!

SON.TV/ Dünyanın en kapalı ülkesi Kuzey Kore’de babasının ölümüyle iktidara geçen 30 yaşındaki Kim Jong-un, 15 ayda dünyayı nükleer savaşın eşiğine getirdi. ABD’ye karşı “önleyici nükleer saldırı” düzenleme hakkını kullanacağını ilan eden Kuzey Kore’nin topraklarındaki yabancı diplomatlara ülkeyi terk etmeleri için 10 Nisan’a kadar süre vermesi ve 3 bin km menzilli Musudan füzelerini Japonya’yı da vuracak şekilde konuşlandırması üzerine dünya çarşamba gününü beklemeye başladı. Kim Jong-un’un saldırısının sürpriz olmayacağını söyleyen ABD, dün aylar önce planladığı kıtalar arası balistik füze denemesini erteledi. Pentagon, Savunma Bakanı Chuck Hagel’in, Minuteman 3 füze denemesini, yanlış anlaşılmaları önlemek için ertelediğini açıkladı.

İran yardım etti menzili uzatıldı

İngiliz Times gazetesi Tonghae kentinde rampalara yerleştirilen füzelerin 10 bin km menzile sahip KN-08 olduklarını füzelerin menzilini uzatmak için İran’ın yardım ettiğini yazdı. Gazeteye göre füzelerden çıkacak egzoz dumanı için büyük çukurlar kazdı. Üzeri örtülen rampalara 750 bin litre roket yakıtı depolandı ve fırlatma için elektronik ve haberleşme ekipmanları yerleştirildi. Aynı kaynaklar olası bir nükleer kabusun 15 Nisan’da dede Kim Il-sung’un 101’inci doğumgünü kutlamaları sırasında yaşanabileceği uyarısında bulundu. Güney Kore ise Kim Jong-un’un Japonya, ABD üslerini hedef almasa bile nükleer bir deneme daha yapabileceğini açıkladı.