SON TV

Nehirden çıkan kumdan para kazanıyorlar

Yedi yıl önce Balıkesir’in Susurluk ilçesinde bulunan nehir kumu ocağını devletten kiralayarak işletmeye başlayan Turgut Çakmak ve komşusu Bilal Oymak kısa sürede bölge lideri oldu.

Nehirden çıkan kumdan para kazanıyorlar

SON.TV – ÖZEL HABER / Ekonomideki istikrara güvenip yatırımlarına hız veren Çakmak ve Oymak, mobil beton santrali kurup, 27 tribünlü Rüzgâr Enerji Santrali (RES) projesini tamamladı. İki girişimci, kurdukları Ekvan ve Berdi İnşaat şirketiyle Türkiye’nin Türk Standartları Enstitüsü (TSE) onaylı ilk nehir kumunu çıkardı. İnşaat ve yapı sektöründe kullanılan yüksek kalitedeki kum ile rakiplerini geride bıraktı.

İkili, 500 bin TL sermaye ile başladıkları iş için ekonomideki istikrara güvenip 4 milyon TL kredi kullandı.

Kiralık araçla başladıkları işte yatırıma öncelik verip, kendi cihazlarının ve araçlarının sahibi oldu. Kum çıkardıkları 6 yıl içinde devlete 1 milyon 800 bin TL kazandırdı.

Çakmak ve Oymak’ın şirketi, beton üretiminde en önemli kalite belgelerinden biri kabul edilen “G” belgesini aldı. Çalışma ve üretim kalitesini AB standartlarının üzerine çıkaran iki girişimci, 46 personelinin sektör konusunda eğitimlerini tamamlamalarını ve sertifikalarını almalarını sağladı.

‘ARTIK ÇALIŞAN KAZANIYOR’

Ekonomik istikrara güvenen Turgut Çakmak ve Bilal Oymak hedef yükseltip, beton üretime de el attı. Geçtiğimiz yıl 27 rüzgâr tribününden oluşan Rüzgâr Elektrik Santrali (RES) projesini tamamladı. Projede kullanılan ve üretilen malzeme ile Avrupalı mühendislerden tam not alan iki girişimci, mobil beton santralleri de kurdu.

Ekonomik istikrarın kalkınmayı getirdiğini belirten Turgut Çakmak, “Hükümet kayıt dışını önledi. Kara düzeni bitirdi. Artık parası olan değil, çalışan ve bir şeyler üreten kazanıyor. Ben 36 yaşında milyon dolarlık kredilerin altına gözüm kapalı imza atabiliyorsam bunu istikrara borçluyum. Ekonomide istikrarın kazandırdığına inanıyorum. Böyle devam ederse 10 yılda yüzde 100 büyüme hedefimizi gerçekleştireceğiz” dedi. Uzun yıllar İstanbul Bağdat Caddesi üzerinde döviz bürosu işleten Turgut Çakmak şöyle konuştu:

“Yakın geçmişte piyasa dalgalansın, hareketlensin diye bekliyorduk. Açıkçası insanların mutsuzluğundan para kazanıyorduk. O paranın da bir hayrını görmedik. Şimdi ise insanların mutluluğundan para kazanıyoruz. İş imkânı sağladığımız insanlar mutlu, mal sattığımız insanlar mutlu. Şimdi insanların mutluluğundan para kazanıyoruz. Bunun keyfini hiçbir şeye değişmem. İstikrar sayesinde artık parası olan değil, çalışan, üreten kazanıyor. Piyasadaki canlılık insanlara da yansıyor. Devlet üretmek isteyene, çalışmak isteyene köstek değil, destek oluyor. Onu yönlendiriyor, bilgilendiriyor, üretmesi için katkı sağlıyor. Bu insanlar da önlerini görebildikleri için yatırım yapmaktan, büyümekten korkmuyor.”

2023, HEDEFLER İÇİN MİLAT OLDU

Yılda 800 bin dolar yatırım yaparak işlerini büyüttüklerini belirten Turgut Çakmak, yakında kum ocağının içine kırma tesisi kuracaklarını ve İzmir-İstanbul Karayolu için bordür üretimine başlayacaklarını açıkladı. Şu anda 4-5 bin metreküp olan beton üretme hacimlerini 10 bin metreküpe çıkarmayı hedeflediklerini belirten Çakmak, “Mobil beton üretim tesisimizle bölgemizin yanı sıra, Türkiye’nin her köşesinde üretim yapacağız. Özellikle Türkiye genelindeki RES ve HES projelerine talibiz. Hedefimiz bu istikrar ortamından yararlanarak 2023 yılında yurtdışına açılmak” diye konuştu.

ETİKETLER: