SON TV

Başbakan’ın küstüğü işadamı Toprak: Ben birşey bilmiyorum

Başbakan Erdoğan partisinin İstanbul milletvekilleri ile bir araya geldi; Zeytinburnu'nda bulunan kulelerin silüeti bozduğunu söyledi, 'Sahibi ile konuştum, traşlayın dedim ama birşey yapmadılar. Ona kırgınım, 5 yıldır konuşmuyorum' dedi. O işadamı konuştu, 'Bu konuda birşey bilmiyorum, projeyi değiştirmek mümkün değil' dedi.

Başbakan’ın küstüğü işadamı Toprak: Ben birşey bilmiyorum

Başbakan Erdoğan partisinin İstanbul milletvekilleri ile bir araya geldi, İstanbul’un silüeti ile ilgili bir kırgınlığını anlattı.

Zeytinburnu’nda yükselen ve şehrin silüetini bozan kuleler hakkında, “Sahibi ile konuştum, ‘traşlayın’ dedim, ama hiçbirşey yapmadılar.O yüzden çok kırıldım, 5 yıldır konuşmuyorum” dedi.

Erdoğan partisinin vekillerine, “Benim haberim yoktu, firmayı uyardım, dinlemediler. Her geldiğimde binaları sayamam ki. Yıldızları saymak mümkün mü? Gözüm kulağım olun, birlikte önleyelim. Çok da yakından tanıdığım biri. Yapacaklarını beklerken, hiçbir şey yapmadılar” diye konuştu.

Söz konusu projenin sahibi işadamı Mesut Toprak sessizliğini bozdu.

Hürriyet’e konuşan Toprak, Başbakan Erdoğan’ın kendisine kırgın olması konusunda, “Bilmiyorum. Hiçbir şey bilmiyorum” dedi.

Peki projede değişiklik yapmak mümkün mü? İşadamı Mesut Toprak, çok tartışılan projede bir yıldır maliklerin yaşadığını söyledi, “Projede değişiklik yapmak mümkün değil” dedi.

Toprak, projede herhangi bir yasal sıkıntı olup olmadığı sorusu üzerine ise şu cevabı verdi:

“Bizim ne ruhsatımızda ne de imarımızda hiçbir sıkıntı yok. Yaptığımız proje tamamen aldığımız imar planına uygundur. Yasal olmayan hiçbir şeyimiz yok. 42 yıllık iş hayatımda yasal olmayan hiçbir işe imza atmadım.”

Zeytinburnu’nda 36, 32 ve 27 katlı üç bloktan oluşan proje aylardır tartışılıyor. Tarihi yarımadanın içerisinde bulunduğu ve İstanbul silüetini bozduğu iddia edilen projeye karşı idari bir süreç veya yasal bir eylemde bulunulmadı.

ETİKETLER: