SON TV

O tecavüz olayında yeni ayrıntılar ortaya çıktı!

Zonguldak Kozlu’da iki yıl süreyle yaşları 15 ila 60 arasında değişen 15 kişinin tecavüz ederek şantaj yaptığı erkek çocuğunun yaşadığı olaya ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı...

O tecavüz olayında yeni ayrıntılar ortaya çıktı!

Zonguldak Kozlu’da 15 yaşında bir erkek çocuğunun 15 kişi tarafından iki yıl boyunca ‘sistematik’ şekilde tecavüz edilmesine yönelik skandalın ayrıntıları ortaya çıktı.
Buna göre, ‘tecavüz zinciri’ çocuğun 13 yaşında olduğu, dönemde mahalledeki bir esnafın dükkanında başladı. Tecavüzcü esnaf daha sonra çocuğu Kozlu belediyesinde çöpçü olarak çalışan bir kişiyle tanıştırdı. Mağdur daha sonra mahallelerinde aralarında TIR şoförü, taksici, esnaf, emekli, inşaat işçilerinin de bulunduğu 15 kişinin tecavüzüne uğradı.

‘Seni rezil ederiz’

Zanlılar, tecavüzü kimseye anlatmaması konusunda da çocuğu tehdit etti. Milliyet’te yer alan haberde, Tecavüzcüler küçük çocuğa “Yaşadıklarımız aramızda kalacak, yoksa hayatını bitiririz, ailene arkadaşlarına söyleriz seni rezil ederiz, insan içine çıkamaz duruma getiririz” diyerek şantaj yaptı. Tecavüzcüler, bunun yanında tecavüz ettikten sonra çocuğa ‘harçlık’ da verdi.

Esnaf ihbar etmiş

Mahalledeki bir esnafın ihbarıyla ortaya çıkan olay sonrası bilgisine başvurulan çocuk, 5 saat boyunca göz yaşları içinde yaşadıklarını anlattı. Çocuk, “İlk tecavüzden sonra onlardan kurtulmak istedim, ancak beni aileme ve arkadaşlarıma söylemekle tehdit ettiler. Olanların duyulacağı endişesiyle ilköğretimden sonra liseye kayıt yaptıramadım” dedi. Maden işçisi bir baba ve ev hanımı bir annenin 3 çocuğundan en küçüğü olan çocuk, olayın ardından devlet tarafından korumaya alındı.

Milliyet’in aldığı bilgilere göre, utandıran olay, Kozlu’da esnaflık yapan bir kişinin 15 Nisan günü, polise “Mahallemizdeki bazı kişiler bir erkek çocuğuna sürekli tecavüz ediyor” diyerek ihbarda bulunmasıyla açığa çıktı. İhbar üzerine Zonguldak Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılğı’nın talimatı doğrultusunda olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Zonguldak Emniyeti’nde oluşturulan özel ekip, mağdur çocuk ve ailesiyle irtibata geçti. Çocuk Şube Müdürlüğü’nde bilgisine başvurulan çocuğun anlattıklarından yola çıkarak 12 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 9’u tutuklanırken 3 kişi ise serbest kaldı. Olayla ilgili olarak 3 kişi ise halen aranıyor.

İki yıl sürmüş

Mağdur çocuk, başından geçenlerle ilgili, “Aralarında madenciler, TIR şoförleri, taksiciler, esnaflar, inşaat işçileri, emekliler de vardı. Ayrıca bu kişilerin tanıdığı ve o dönem liseye giden 15 yaşındaki çocuklar da vardı. Bu kişiler arasında 15 ila 60 yaşına kadar olan insanlar vardı. Bu insanlar bana iki yıl boyunca tecavüz etti. Tecavüz edenler arasındaki bazı insanların benim yaşımda torunları bile vardı. Ne zaman kendileriyle görüşmek istemediğimi söylesem beni yine tehdit ettiler.” dedi.

‘Soruşturma sürüyor’

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır da olayla ilgili şunları kaydetti:

“Çocuğun, Adli Tıp ve doktor raporları ‘sosyal gelişim bozukluğu’, soyut düşünce yeteneği gelişimi bozukluğu’ ve “ruh ve beden gelişiminin normal olmadığı’ yönünde. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. Sosyal hizmet uzmanları da olayla ilgili bir rapor hazırlayacak.”

‘Koruma altına alındı’

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü de, olayın ardından çocuk için koruma kararı çıkardıklarını söyledi. Gümrükçü, “Sağlık, eğitim ve psikolojik olarak her türlü desteği kendisine vereceğiz. Şu an bizim korumamız altındadır ve gereken her türlü desteği sağlayacağız” dedi.

Anne: İki elim yakanızda

Tecavüz skandalının mağduru 15 yaşındaki E.A.’nın ailesine Milliyet ulaştı. E.A., gecekonduda ev hanımı annesi A.A. ve maden işçisi olarak çalışan baba Y.A (41) ile birlikte kiracı olarak yaşıyor. E.A’nın işsiz ağabeyi S.A. ve temizlik işçisi olarak çalışan ablası H.D. evli. Çiftin komşuları baba Y.A’nın alkol bağımlısı olduğunu ileri sürdü. Milliyet’e konuşan anne A.A. yaşananları şöyle anlattı:

“Oğlum mazlum bir çocuktur, sakindir. Kimseye karışmaz. Bir suç olsa mahalledeki çocuklar üzerine atardı. Kendisini savunmayı bile bilmez. Geçen sene 8. sınıfı bitirdi. Liseye devam etmek istemedi. Demek bu olaylardanmış. Öğretmenleri hiç şikayetçi değildi, sadece devamsızlığı vardı, okula gitmek istemiyordu. 2 sene önce hafta sonları çarşıda motor ustası E.A.’nın yanında çalışmaya başladı. İlk o tecavüz etmiş. Sonra da çocuğumu satmaya başlamış.”

A.A., “Mahallede bizi konuşuyorlar. Ben kendim o…..luk yapsam utanırım, ama şimdi niye utanayım? Benim çocuğumun bir suçu yok ki. Yapanların cezalandırılmasını istiyorum. Polislere, ‘İki elim yakanızda, bu işi çözün’ dedim. Artık buralarda da duramayız, ne yaparız bilmiyorum” diye konuştu.

ETİKETLER: