SON TV

Arkadaşları alay ettiği için okulu bıraktı!

“Serbest kıyafet nedeniyle kağıt toplarken giydiğim kıyafetlerle okula gidiyorum. Arkadaşlarım kıyafetim kirli ve pis diye alay ediyorlar”

Arkadaşları alay ettiği için okulu bıraktı!

Bakırcı, 60 yaşındaki dedesi Ahmet ve 58 yaşındaki ninesi Nurten İ.’yle birlikte 4 yıldır naylon brandalarla yaptıkları barakada yaşam mücadelesi veriyor.

Kağıt toplayarak yaşamaya çalıştıklarını söyleyen Nurten İ., torununun kirli kıyafetlerle okula gittiği için arkadaşlarının kendisiyle alay ettiğini bu yüzden de bir süredir okula gitmediğini söyledi.

Henüz 3 aylıkken babasını kaybeden Özgür B., annesi tarafından dede ve ninesinin yanına bırakılmış.

Özgür, dede ve ninesinin hiçbir sosyal güvencesi olmadığından bir akrabasının üzerine kaydedilmiş.

Babaanne Nurten İ., “Çok zor durumdayız. Çocuklarımız bize bakmadı. Hepsi bir yerlerde kendi yaşam mücadelesini veriyor. Biz de kendimize baraka yaptık. Burada yaşamaya çalışıyoruz. Torunuma bakıyoruz. Yiyecek ekmek bulamıyoruz” diyerek içinde bulundukları durumu anlattı.

Torunun kıyafetlerinin eski ve kirli olması nedeniyle okulda arkadaşlarının alay ettiğini dile getiren Nurten İ., “Torunum arkadaşları alay ediyor diye bir süredir okula gitmiyor. Bizim ona kıyafet alacak paramız yok. O da utanıyor. Ne yapalım. Karnını zor doyuruyoruz” diye konuştu.

Tekkeköy İlçesi’ndeki Kerimbey İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Özgür B. ise “Serbest kıyafet nedeniyle kağıt toplarken giydiğim kıyafetlerle okula gidiyorum. Arkadaşlarım kıyafetim kirli ve pis diye alay ettikleri için bende artık okula gitmiyorum. Okumak istiyorum ama arkadaşlarım böyle yaptıkları için gidemem” dedi.

BAKAN FATMA ŞAHİN DEVREDE

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Samsun’un Tekkeköy ilçesinde, kıyafetleriyle alay edilince okulu bıraktığı ifade edilen öğrencinin, eğitimden kopmaması için gerekenlerin yapılması talimatını verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün bazı internet sitelerinde, Samsun’da naylon barakada babaannesi ve dedesiyle yaşayan 9 yaşındaki bir öğrencinin, arkadaşlarının kıyafetleriyle alay etmesi nedeniyle okulu bıraktığı yönünde haberler yer aldığı hatırlatıldı.

Bunun üzerine Bakan Şahin’in Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğünü gerekenlerin yapılması için görevlendirdiği bildirilen açıklamada, söz konusu öğrencinin eğitimden kopmaması için ailenin ihtiyaçlarının belirlenmesi çalışmalarına başlandığı kaydedildi.

ETİKETLER: