SON TV

Mavi Göl’de balık şöleni

Sisav üyeleri Mavi Göl’de balık tuttu.

Mavi Göl’de balık şöleni

Gölü, ağacı, piknik yerleri ve doğal güzelliğe ile Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli rekreasyon alanlarından biri olan Mavi Göl, minik balıkçılara ev sahipliği yaptı.

Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen etkinlikte Avcılık, Atıcılık, Balıkçılık ve Doğa Sporları Derneği (SİSAV) üyesi ilköğretim öğrencileri, Mavi Göl rekreasyon alanındaki Göl’de bir araya gelip balık tuttular. Minik balıkçılar güzel havanın keyfini bir yandan balık tutarken bir yandan da piknik yaparak çıkardılar.

SİSAV Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Kalay, Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında gerçekleştirilen eğitim programları ile çocuklara çevreyi ve doğayı sevdirmek için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “Oldukça güvenli ve temiz bir ortam olan Mavi Göl’de ilköğretim ve lise çağındaki üyemiz olan çocuklara olta balıkçılığını öğretiyoruz” dedi.

Hafta sonları Mavi Göl’e gelerek, çocuklara su ve sudaki canlılar hakkında uygulamalı olarak bilgi verdiklerini belirten Kalay, çocukların hem gölü temiz tutmayı hem de doğa ve çevreyi daha yakından tanıyarak koruma bilincini elde ettiklerini söyledi.

Mavi Göl’e aileleriyle birlikte gelen çocuklar, eğitmenlerinin olta balıkçılığı konusunda verdiği ders ve uyarılarını da dikkate alarak, güneşli bir havada doğayla baş başa bir ortamda balık tutmanın mutluluğunu yaşadılar.