SON TV

Gazeteciler Kandil Dağı’na akın etti!

Türkiye'den onlarca gazeteci Murat Karayılan'ın bugün yapacağı çekilme açıklamasını takip etmek için Kuzey Irak'a gitti.

Gazeteciler Kandil Dağı’na akın etti!

Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in geleneksel olarak verdiği 23 Nisan resepsiyonunda konuşan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 25 Nisan’da PKK’nın resmen çekilmeye başlayacağını açıklamıştı.

TÜRKİYE’DEN 30’U AŞKIN GAZETECİ KANDİL’E ÇIKACAK

Bugün gözler Kandil’de Murat Karayılan’ın yapacağı açıklamaya kilitlenirken Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda gazeteci Kuzey Irak’a gitti. Ensonhaber’de yer alan haberde,Yaklaşık 100 gazetecinin takip edeceği açıklama için Türkiye’den 30’u aşkın gazeteci şu anda Erbil’de bulunuyor. Kentte son hazırlıklarını yapan gazeteciler bugün kendi imkanlarıyla Kandil’e doğru harekete geçecek.

HABER KANALLARI VE YAZARLAR DA ERBİL’DE

Murat Karayılan’ın yapacağı muhtemel ‘Sınır dışına çekilme’ açıklamasını yerinde takip eden gazeteciler arasında köşe yazarları da bulunuyor. PKK yöneticisi Duran Kalkan’la röportaj yapan Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır başta olmak üzere, Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş da Kandil’deki açıklamaları yerinden takip edecek.
Bu habere dikkat! Ana diliniz gibi ingilizce konuşmanın sırrı çözüldü. Nasıl mı? Tıklayın!

DHA, İHA başta olmak üzere haber ajanslarının konuşlandığı Erbil’de NTV, Habertürk, CNN Türk gibi haber kanallarının muhabir ve kameramanları da bölgeye gitti. Türkiye’deki gazetecilerin yanı sıra yabancı ajansların bölge temsilcileri ve merkezden gönderilen gazeteciler de bugünki açıklama için hazırlanmış durumda.

KARAYILAN’IN AÇIKLAMALARI CANLI YAYINLANACAK

Gazetecilerin bugün Erbil’den kendi imkanlarıyla Kandil’e gitmeleri beklenirken, Karayılan’ın açıklamalarının örgüte yakın televizyon kanalları üzerinden canlı yayınlanması bekleniyor.

Daha önce Kandil’deki PKK yöneticileriyle görüşmek için Erbil’e giden gazeteciler kimi zaman günlerce beklemek zorunda kalıyordu. Güvenlik tedbirleri ve olası sabotaj endişesi yüzünden gazeteciler sıkı takip sonrası Kandil’e çıkabiliyordu. Çözüm süreci sonrası PKK’nın sınır dışına çekilmesi için yapılacak çağrı öylesine bir atmosfer yarattı ki gazeteciler, Karayılan’ın Kandil’den yapacağı tarihi açıklamayı kendi imkanlarıyla gidip, takip edecek.

ETİKETLER: