SON TV

Sahtecilik uzmanının sahte parayla sınavı

Günümüzde dolandırıcı ve sahtekârlar insanları aldatarak cebindeki parasına el uzatmak için çok değişik ve kurnazca yollar deniyorlar. En son, önemli bir müessesede sahtecilik uzmanı olarak görev yapan profesör bir dostumuzun başına gelenlerden bahsetmek istiyorum. Bari okuyanların böyle bir tuzağa düşmemeleri için bu olayı bilmelerinin dikkatli olmaları açısından önemli olduğunu düşünüyorum.
Dostumuz oğluyla beraber geçen hafta maça gidiyor. Koyu Fenerbahçeli olan arkadaşımız Gençlerbirliği maçında takımı mağlup olup, şampiyonluk ümitlerini kaybedince onun moral bozukluğu içinde iken önüne gelen ilk sarı taksiye biniyor. Evine geldiğinde taksi ücretinin 15 TL tuttuğunu görüyor.

Dostumuz cebinden bir 50 TL çıkartıp taksiciye veriyor. Taksici parayı cebine koyar gibi yapıp bir süre inceliyor ve “Bu paranın ucunda eksiklik var. Başka biriyle değiştirirseniz iyi olur.” diyerek parayı iade ediyor. Sahtecilik uzmanı dostumuz taksicinin uzattığı 50 TL’yi alıp yeni bir 50 TL veriyor. Taksici o paraya da aynı muameleyi yapıp, “Verdiğiniz para 50 TL değil, 5 TL” diyor ve iade ediyor.

Dostumuz Fenerbahçe’nin mağlubiyetinden duyduğu üzüntü ile verdiği paraya dikkat etmeyip şaşırdığını zannediyor. Bu kez cebinden 100 TL’lik bir banknot çıkartarak taksiciye veriyor. Bu sefer taksici, “Abi, yeni sefere çıktım. Bunun kalanını veremem. Sizde zaten 5 TL vardı.” diyerek oğlunu gösteriyor ve ekliyor: “Delikanlıda 10 TL vardır herhalde. Böylelikle hesap tamam olur” diyor.

Oğlu 10 TL’yi verince taksici arkadaşımızın verdiği 100 TL’yi iade ediyor. Bu şekilde hesap tamamlanınca taksiden iniyorlar ve evin yolunu tutuyorlar. Eve gelince karşılaştıkları diyalog dostumuzun kafasını karıştırıyor. Birden aklına “Acaba aldatıldım mı?” şüphesi geliyor. Cebinden taksicinin eline geçip tekrar kendisine iade edilen bir 100 TL’lik, iki 50 TL’lik banknotları inceliyor. Sahtecilik uzmanı olan dostumuzun bu paraların sahte olduğunu anlaması geç sürmüyor.

Meğer taksici el çabukluğuyla eline aldığı kağıt paraları cebindeki sahtelerle değiştiriyormuş. Akademisyen dostumuz bir anda tam 200 TL aldatılmış.

Acı acı gülen dostumuz, “Benim gibi sahtecilik uzmanı olan birini böyle sahte paralarla dolandırırlarsa başka vatandaşlara neler yapmazlar?” diyerek herkesi uyarıyor.

Kendisine taksinin plakasını alıp almadığını sorduğumda, “Nereden bilebilirim böyle bir olayı? Sonra bugünlerde sahte plakalı sarı taksiler ortalığı sardı. Tahminim bu şoför hakiki bir taksici değildir. Muhtemelen plakası sahte olan bir dolandırıcıdır.” cevabını verdi.
Aman dikkat!

YAZARIN SON YAZILARI
Yaşlılıkta cinsellik - 17 Şubat 2017
Anne ile sohbet - 10 Mayıs 2016
Yürüyüş - 2 Ocak 2016
İyilik terapisi - 6 Ekim 2015