SON TV

İnönü’de yaşanan skandalın sır perdesi

Türkiye önceki gece İnönü Stadı’nda yaşananların şokunu yaşıyor.

İnönü’de yaşanan skandalın sır perdesi
  • Spor
  • 29 Nisan 2013 8:01

Samet Aybaba’yı protesto eden taraftarları ellerindeki çelik coplarla döven “Siyah takım elbiseli adamların” kim olduğunu, neden orada bulunduklarını ve saldırdıklarını sorguluyor. Ama ellerini kollarını sallayarak “Şeref Tribünü’ne” giren, yöneticilerin koltuklarına oturan bu saldırganlarla ilgili “Sır perdesi” aralanmıyor. Saldırganlar serbest bırakılıyor, iddialar ise havada uçuşuyor. Hürriyet o iddiaları tek tek sıraladı.

İddia 1 :Bursa’da da oradaydılar

SİYAH takım elbiseliler daha önce de Beşiktaş’ın Bursa deplasmanına gelip Tamer Kıran’ın korumaları olarak Bursa Atatürk Stadı Şeref Tribünü’nde yerlerini aldı. Hatta Bursaspor yöneticilerinin bir dönercide verdiği ziyafete de katıldılar. Kıran ayağa kalksa korumalarda, kalkıyor tuvalete kadar takip ediyordu.

İddia 2: Kıran’ın operasyonu mu?

TAMER Kıran, Akhisar maçından sonra takımdan ayrı İstanbul’a döndü. Bazı yöneticiler, “Biz futbol komitesindeyiz. İyi günde olduğu gibi kötü günde de takımla olmamız gerek” diyerek tepkilerini dile getirdi. Kıran ise tüm transferleri kendisinin yapması gerektiğinin mesajını veriyordu. Gücünü artırmak istiyordu.

İddia 3: Muhammed kaç lira alacak?

TAMER Kıran ve Ahmet Nur Çebi arasında, Muhammed’in sözleşmesi konusunda sorunlar yaşandı. Ateş’in “Muhammed’i 350 bin TL’ye ikna ettim. Sonradan futbol komitesi bu oyuncu ile 600 bin TL’ye anlaşma imzaladı” sözü tepki topladı. Ateş’e göz dağı vermek için Kıran’ın korumalarının geldiği iddia edildi.

İddia 4: Yöneticilerin yerinde oturdular

SİYAH takım elbiseli saldırganların, Şeref Tribünü’nde yöneticilerden Tamer Kıran, Ahmet Nur Çebi’nin sahip olduğu koltuklara oturması dikkat çekiciydi. O koltuklara yönetici yakınları ve dostlarından başka kimsenin oturma şansı yok. Bu durum akla saldırganların yöneticilerle yakın ilişki içinde olduğunu getiriyor.

İddia 5 : Sedat Peker’in adamları mı?

ŞEREF Tribünü’nde oturan eski emekli emniyet mensubu bir kongre üyesi ise Tamer Kıran’ın korumaları olduğu iddia edilen kişileri tanıdığını belirterek ünlü babalardan Sedat Peker’in adamları olduğunu iddia etti. Bu iddia ortamı daha da gerginleştirdi. Beşiktaş Kulübü iddianın üzerine ciddiyetle gitme kararı aldı.

İddia 6 : Koltuk listesinde isimleri yok

SİYAH takım elbiseli adamlar insanları coplarla dövdüler ve gözden kayboldular. Şeref Tribünü’nden sorumlu Engin Şenol, “Şeref tribününde oturacakların isim listesi bende fakat saldırganların isimleri yok” dedi.

İddia 7: Orman gerekirse istifa isteyecek

ŞİMDİ gözler Başkan Fikret Orman’da. Bugün yapılacak olağan yönetim kurulu toplantısında Orman, İnönü Stadı’nda şeref tribününde bulunan yöneticilerin ifadelerini tek tek alacak. Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’dan gelecek rapora göre hareket edecek olan Orman hatalı ve suçlu bulunan yöneticilerin istifasını isteyecek.

ETİKETLER: