SON TV

Çakma Barzani’den fabrika baskını

Kamuoyunda Çakma Barzani olarak tanınan ve her fırsatta Barzani’nin yeğeni olduğunu söyleyen Ozan Çelik firma bastı. Ortaklardan birinin hissesine el koymak amacıyla olduğu ifade edilen olayda Çelik tehditler savurdu.

Çakma Barzani’den fabrika baskını

Türkiye’nin ihracat rekortmenlerinden,, TÜSİAD Üyesi Tümka Kablo’da ortaklar arası tartışma Çakma Barzani Ozan Çelik’i yeniden ortaya çıkardı. Firmanın ortakları Hasan-Hakan Okumuş kardeşlerin Kasapoğlu kardeşlerin hisselerine göz koyması sonucunda devreye giren Çelik, Tümka Kablonun fabrikasını basarak tehditler savurdu. 23 Nisan günü tatil olması nedeniyle hiçbir personelin olmadığı İstanbul Hadımköy’deki fabrikayı Okumuş Kardeşler ve yaklaşık 30 adamıyla basan Ozan Çelik, bekçiyi etkisiz hale getirerek, kapıyı kırarak içeri girdi ve Kaan Kasapoğlu’nu rehin aldı. Zorla hisse devri yapılmak istenen olayda, kısa sürede harekete geçen Arnavutköy Emniyeti, Kasapoğlu’nu Çelik-Okumuş ve adamlarının elinden kurtardı. Savcılığa intikal eden olay sonrasında. şahıslar ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Hasan Okumuş aynı zamanda Suadiye Rotary Kulübü’nün eski başkanı.

Avukatı ‘ilgisi yok’ demişti

2012 yılında yaşanan skandallar üzerine Çelik’in avukatı Yelda Cengizlier bir açıklama yapmış, müvekkilinin Barzani Ailesi ile bir ilgisi olmadığını belirtmiş ve “Müvekkilim hiçbir zaman hiçbir yerde ‘Muhammet Kerim Barzani’ adını kullanmamıştır” demişti. Aradan 1 yıl geçmeden Çelik bu sefer Okumuş kardeşlerin yanında ortaya çıktı.