SON TV

Perinçek’ten PKK’ya büyük tanıtım

Çözüm sürecine sert muhalefet edip, topluma barışı anlatan Akil İnsanları hedef yapan İP’nin, geçmişte PKK ile kurduğu ilişki unutulmuş değil. Öcalan’ın Avukatı İrfan Dündar, “PKK ve Öcalan’a en büyük tanıtımı Perinçek yaptı” demişti.

Perinçek’ten PKK’ya büyük tanıtım

Çözüme yönelik çabalar sürerken, sürece karşı çıkanlar Doğu Perinçek liderliğindeki İşçi Partisi (İP)’in etrafında kümelendi. Geçtiğimiz hafta, alt yapasını İP’in oluşturduğu başında ise Hüsamettin Cindoruk’un bulunduğu Milli Merkez adlı hareket bir toplantı yaptı. Toplantıda, Hükümetin PKK ile anlaştığı, ülkenin satıldığı iddia edildi. CHP’li Kamer Genç ile Zekeriya Beyaz’ın en çok alkış aldığı toplantıda çatlak yaşandı. Konuşmacı Mümtaz Soysal, “Toplantının amacı belli değil.

20 yıl önce Demirel: Kürt vardır

Bu organizasyonun başında kim var, arkasında kim var, milli merkez gibi yakıştırmalardan hoşlanmam” deyince kavga çıktı. Sürece tepki gösteren İP lideri Doğu Perinçek’in Bekaa’da Öcalan’a gül verdiği pozu ise hala hafızalardaki tazeliğini koruyor. Stargazetesi’nde yer alan haberde, Öcalan’ın avukatlarından İrfan Dündar, Öcalan’ın 1999 yılında yakalanmasından sonra da Perinçek’in Öcalan’ın avukatı Doğan Erbaş aracılığıyla defalarca haberleştiğini aktarırken, “Benim bu görüşmelerden anladığım, Perinçek’in, Öcalan’ın PKK terör örgütünü yönlendirmesinde yol gösterdiği oldu” ifadesini kulandı. Çözüme karşı olan Milli Merkez’i destekleyen Demirel ise 1993’te Başbakanken “Kürt realitesini tanıyoruz” demiş, PKK’yı ise ‘29. Kürt isyanı’ olarak nitelendirmişti.

ÖCALAN’LA DEFALARCA GÖRÜŞTÜ, DERGİSİNDE PR’INI YAPTI

Sürece şiddetle karşı çıkan ve zaman zaman Akil İnsanlara saldıran İP’in PKK ile ilişki konusunda ise sicili kabarık. Suriye’nin Bekaa Vadisi’nde PKK lideri Öcalan ile defalarca bir araya gelen ve Öcalan’a uzattığı gül fotoğrafı ile hafızalara kazınan bu ilişki Ergenekon ve KCK iddianamelerine de girdi. Öcalan’ın avukatı İrfan Dündar, KCK iddianamesinde bu ilişkiyi şöyle deşifre etti: “1991 yılında Doğu Perinçek, PKK’nın Bekaa Vadisi’ndeki görüşmeler Perinçek’in başında bulunduğu gruba ait olan 2000’e Doğru dergisinde yayınlanıyor. Bu derginin yayınlanmasından sonra Türkiye ve dünya kamuoyunda PKK ve Öcalan tanınmaya başlandı. Bu örgüt için dönüm noktalarından biridir. ”

ETİKETLER: