SON TV

Diyarbakırlı iş adamları infaz edildi

Bursa'da elektronik eşya toptancılığı yapan 35 yaşındaki Hayrettin Yanık ile yine iş adamı Ahmet Murat Özakbulut öldürüldü.

Diyarbakırlı iş adamları infaz edildi

15 günden beri kardeşinden haber alamayınca Diyarbakır’dan gelen ağabeyinin çilingirle açtırdığı evde bulunan Hayrettin Yanık’ın ‘suç örgütü kurmak ve yağma’ gibi bir çok suçtan kaydı olduğu belirtildi.

Diyarbakır’dan 10 yıl önce Bursa’ya gelerek yerleşen ve elektronik eşya toptancılığı yapan Hayrettin Yanık, 2 yıl önce Ataevler Mahallesi Eğitimciler Caddesi’ndeki rezidansa taşındı.

Eşi ve bir çocuğunu Diyarbakır’dan getirmediği bildirilen Hayrettin Yanık’tan 15 gündür haber alamayan ağabeyi Ebedin Yanık, Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde Cumhuriyet Savcılığı’na kayıp başvurusu yaptı.

Buradan kayıt sistemi aracılığıyla kardeşinin ev adresini alan Ebedin Yanık, Bursa’daki yakınlarını arayarak eve gönderdi. Yakınlarının evden yanıt alınmadığını bildirmeleri üzerine, Ebedin Yanık bugün uçakla Bursa’ya geldi. Ebedin Yanık, kardeşinin bulunduğu siteye giderek çilingir yardımıyla kilitli olan kapıyı açtırdı.

Evin salonunda koltukların önünde yerde bulunan kardeşinin cesedi ile karşılaşan Ebedin Yanık, durumu polise bildirdi.
Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen cinayet masası ve olay yeri inceleme ekipleri çalışmalara başladı. Yapılan ilk incelemede, Hayrettin Yanık’ın kafasına yastık dayanarak ateş edildiği belirlendi. Hayrettin Yanık’ın cesedi Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu’na kaldırılacak.

İkinci maktul de iş adamı ve Diyarbakırlı

Öte yandan yine Bursa’da akşam saatlerinde Ortabağalar Mahallesinde terk edilmiş minibüs içinde ceset bulundu.
Minibüsten sızan kanları gören vatandaşlar akşam saatlerinde polisi aradılar. Kısa sürede verilen adrese gelen polisler, minübüs içerisinde kafasına tabanca ile tek el ateş edilerek öldürülmüş erkek ceseti bulundu.
Cesetin Diyarbakırlı olan ve Ankara’da mutfak eşyaları satan 35 yaşındaki Ahmet Murat Özakbulut’a ait olduğu belirlendi.

Polis, öldürülen işadamının yaptığı son telefon görüşmesinden cinayet zanlısına ulaştı.

Cinayet zanlısı çocukluk arkadaşı çıktı

Gözaltına alınan ve şizofren tedavisi gördüğü belirlenen cinayet zanlısının 36 yaşındaki Seyfettin K., olduğu öğrenildi.

Zanlı Seyfettin K., saat 21.00 sıralarında Yalova’da yakalanıp gözaltına alındı. Zanlı Seyfettin K.’nın da Diyarbakırlı olduğu, öldürdüğü işadamlarıyla çocukluk arkadaşı olduğu belirtildi.

Seyfettin K.’nın verdiği ilk ifadesinde Bursa’da görüştüğü Hayrettin Yanık’ı 26 Nisan günü, Ankara’dan konuşmak için çağırdığı, diğer çocukluk arkadaşı Ahmet Murat Özakbulut’u ise 30 Nisan’da öldürüp Yalova’ya kaçtığını söylediği öğrenildi.

“Onları cezalandırdım”

Zanlı Seyfettin K., öldürdüğü işadamları için “Onların ikisi de çocukluk arkadaşım. Ben yokluk içerisinde gezerken onların paraya ihtiyacı yoktu. Bu yüzden onları cezalandırdım” dediği belirtildi.

Cinayette kullanılan tabancanın evde bulunduğu belirtilirken, zanlının ağır şizofreni tedavisi gördüğü kaydedildi. Her iki cinayetle ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı. Gözaltına alınan cinayet zanlısı ifadesinin ardından adliyeye çıkartılacak.

Elektronik eşya toptancılığı yapan ve kendisinden haber alınamayan Diyarbakır doğumlu olan Hayrettin Yanık’ın ceseti, kaldığı rezidansta bulunmuştu. Yanık’ın kafasına yastık dayanıp tek el ateş edilerek öldürülmüştü.