SON TV

Onlar Türkiye’nin altın çocukları!

Her yıl öğrencilerinin yüzde 70’i Türkiye’deki en iyi üniversitelere yerleşen Robert, yüzde 30’unu da yurtdışındaki en prestijli üniversitelere gönderiyor. Bu yıl da gelenek bozulmadı, çoğu burslu olmak üzere 76 öğrencisi yurtdışından kabul aldı. Bu üniversiteler arasında Harvard, MIT, Yale, Princeton, Oxford gibi dünyanın en iyileri de bulunuyor.

Onlar Türkiye’nin altın çocukları!

Robert Kolej, Türkiye’nin en gözde okullardan. Bu yıl 150. yılını kutlayan kolejin bu unvanının altında, yurtiçindeki başarıları kadar yurtdışındaki başarıları da yatıyor. Öyle ki Robert’in her yıl öğrencilerinin yaklaşık yüzde 70’i Türkiye’deki en iyi üniversitelere yerleşirken, yüzde 30’u da yurtdışındaki en prestijli üniversitelerden kabul alıyor. Kolej bu yıl da üniversiteye giriş sınavlarında iddiasını koruyor. Yurtdışındaki başarısını ise kanıtlamış durumda. Bu yıl yüzde 40’a yakını burslu olmak üzere 76 öğrencisi yurtdışından kabul aldı. Bu üniversiteler arasında Harvard, MIT, Yale, Brown, Princeton, Columbia, Dartmouth, Cornell, Pennsylvania gibi en prestijli üniversiteler bulunuyor.

Robert Kolej öğrencilerinin kabul aldığı üniversiteler arasında ABD’deki üniversitelerin yanı sıra İngiltere ve Kanada’da bulunan Oxford, King’s College Londan ve McGill gibi ünlü üniversiteler de yer alıyor.

Birden fazla kabul aldılar

Öğrencilerden bir kısmı erken başvuruyla sadece bir üniversiteyi tercih ettiler. Bir kısmı ise yaklaşık 12 üniversiteye başvurdu, 8-9’undan kabul aldı. Bu öğrenciler arasında en iyilerin hepsinden kabul alanlar da var. Setenay Gel onlardan biri. Harvard, Yale, MIT ve Princeton üniversitelerinden kabul alan Setenay, Harvard’ı tercih etti. Aslında ilk başvuruda daha fazla üniversiteyi tercih etmiş, ancak sonrasında diğer arkadaşlarının şansını artırmak için başvurularını çekmiş.

Ali Murat Gali de 12 üniversiteye başvurmuş. Columbia, Pennsylvania, Washington, Northeastern, Johns Hopkins, Vanderbilt, McGill ve Stanford üniversitelerinden kabul almış; tercihi ise Stanford olmuş.

Chicago, Columbia, Cornell üniversitelerinden kabul alan Tilbe Çağlayan ise Chicago’yu seçmiş. Tevfik Gürkan da birkaç üniversiteden kabul alanlardan Illinois, Toronto, Queen’s, Waterloo, British Columbia ve Michigan üniversitelerinden kabul alan Tevfik Gürkan, Michigan’ı tercih etti.

OKS birincileriydiler

Yurtdışına gidecek öğrencilerden Setenay Gel, Kutay Onaylı, Uygar Sözer ve Recep Çelebi, 2008 OKS birincilerinden. Robert’te burslu okuyan öğrenciler, kabul aldıkları üniversitelerde de tam burslu okuyacaklar. Setenay Gel Harvard’da okuyacak, bölümüne henüz karar vermemiş. Kutay Onaylı Brown Üniversitesi’nde tiyatro ve uluslararası ilişkiler bölümlerinde çift anadal yapacak. Uygar Sözer Williams Üniversitesi’nde moleküler biyoloji ve biyokimya, Recep Çelebi de Lafayette College’da matematik okuyacak.
Diğer öğrencilerin çoğu da OKS’de bir ya da iki yanlış yaparak, Robert’e girmişler. Ancak üniversiteler öğrencileri tercih ederken sadece eğitimdeki başarıları dikkate almamışlar. Sosyal yanları da tercihlerde etkili olmuş. Öyle ki öğrencilerin hemen hepsi spor ya da sanatla ilgileniyor, sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor.

Hangi üniversiteye kaç kişi gidecek?

Brown: 2 kişi, Carnegie Mellon: 4 kişi, Columbia: 4 kişi, Cornell: 2 kişi, California Institute of Technology: 1 kişi, Duke: 3 kişi, Georgia Institute of Technology: 5 kişi, Harvard: 1 kişi, Chicago: 6 kişi, King’s College London: 4 kişi, McGill: 10 kişi, Massachusetts Institute of Technology (MIT): 2 kişi, University College London (UCL): 5 kişi, Northwestern: 6 kişi, New York: 4 kişi, Oxford: 5 kişi, Princeton: 3 kişi, Stanford: 2 kişi, Tufts: 6 kişi, Washington University St Louis: 4 kişi, Yale: 2 kişi.

Kabuller tamam burs arıyor

Cemre Necefbaş: Lise dönemince müzikle ilgilenen Cemre, eğitimini de bu yönde tamamlamak, yurtdışında caz okumak istiyor. New School for Jazz and Contemporary Music, Berklee College of Music, City College of New York, Ithaca College School of Music, Mcnally Smith College of Music, Lawrance University Conservatory, Cornish College of the Arts, University of Miami Frost School of Music gibi en ünlü müzik okullarından kabul aldı. Ancak yeterli burs alamamış ve bu konuda destek arıyor. “Bazı okullardan 32 bin dolara kadar burs buldum; ama 20 bin dolarlık eksiğim kalıyor. Bunlardan biri de New York’taki New School for Jazz and Contemporary Music. Çok güzel bir okul. Milliyet’te yer alan haberde, Oraya gidebilirsem benim için çok önemli bir fırsat olacak” diyor.

Annesi bankacı, babası da makine mühendisi olan Cemre, Robert’te burslu okumuyor. “Birikimlerimizin çoğu benim eğitimime gitti, o nedenle yurtdışı için bursa ihtiyacım var” diyen Cemre’nin tek hayali yurtdışında caz eğitimi alabilmek.

ETİKETLER: