SON TV

Osmancık’ta 160 konut teslime hazır

Çorum Osmancık'ta Kurşunoğlu Yapı tarafından inşa edilen 160 konut 2013 yılı içerisinde teslim edilmesi planlanıyor.

Osmancık’ta 160 konut teslime hazır
  • Emlak
  • 16 Mayıs 2013 10:22

Kurşunoğlu Yapı tarafından Çorum’un Osmancık ilçesinde inşa edilmekte olan 160 konutun 2013 yılı içerisinde sahiplerine teslim edileceği açıklandı.

Kurşunoğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Kurşun ilçe ekonomisinin önemli bir kısmını karşılayan inşaat sektöründe önemli gelişmelerin kaydedildiğini söyledi.

Kurşunoğlu Yapı tarafından 30 müstakil ve 130 toplu konut dairesi olmak üzere 160 konutun 2013 yılı içerisinde sahiplerine teslim edileceğini söyleyen Kurşun, ilçe ekonomisine büyük oranda katkı sağladıklarını kaydetti.

Firmanın yaklaşık 100 kişiye istihdam sağladığını belirten Kurşun, firma bünyesinde 3 inşaat mühendisi ve bir mimarın istihdam edildiğini ifade etti.

Kurşun inşaat sektöründeki gelişmelerle ilgili şöyle konuştu:
“İlçemizin belirli ekonomik kaynaklarının yanı sıra inşaat sektörü önemli bir yer tutuyor. Gerek istihdam açısından gerekse inşaat sektörüne yönelik firmaların ticareti açısından büyük bir kesim için ekonomik kaynak sağlıyor. İnşaat sektörünün canlı olması toprak sanayi başta olmak üzere birçok sektörde hareketlilik yaşanmasına katkı sağlıyor. Öte yandan ilçenin kentleşmesi, modern yapıların ve sosyal alanların oluşması inşaat sektörüne bağlı. Bu nedenle ilçemiz için önemli bir sektör olan inşaat sektöründeki gelişmeler sadece sektörün içerisine yer alanları değil bütün toplumu etkileyen önemli bir kavramdır” dedi.

Kurşunoğlu Yapı tarafından inşasına başlanan 180 konutluk “akıllı ev” projesinde iki blokun tamamlanma aşamasına geldiğini kaydeden Kurşunoğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Kurşun “Atatürk Dumlupınar Sitesi” adını verdiklerini projenin en hızlı tamamlanan projelerden birisi olduğuna dikkat çekti.

Akıllı evlere beklediklerinden daha yoğun bir taleple karşılaştıklarını dile getiren Kurşun; “İlk başta ilçemize, hatta bölgemize yabancı bir proje gibi görülür çekincelerimiz olmuştu. Ancak daha proje açıklanır açıklanmaz yoğun bir taleple karşılaştık. Bu nedenle en hızlı bitireceğimiz projelerden birisi Atatürk Dumlupınar Sitesi olacak. Kaba inşaatı tamamlanmak üzere olan iki blok yüzde 80 oranında satıldı. Projedeki diğer bloklar için de aynı şekilde yoğun bir talep var. Müşterilerimizin bu eğilimi bizi gelecek dönemlerde de bu şekilde büyük projeler yapmaya yönlendiriyor” diye konuştu.

Osmancık’ta ilk defa uygulanan akıllı ev sistemleri ile donatılmış yaşam alanı, üstün konfor ve güvenlik sistemlerinin yanı sıra Çocuklar için kreş, alışveriş merkezi, spor alanları, koşu parkuru ve yürüyüş yolları gibi sosyal alanlara sahip.