SON TV

Cinci hoca Üysen’i de çarptı

Aralarında eski CHP’li Hatay milletvekilinin de bulunduğu işadamlarını yaklaşık 5 milyon lira dolandıran ‘Cinci Hoca’ N.A.’nın İskenderunspor Başkanı Nuri Üysen’i de dolandırdığı anlaşıldı.

Cinci hoca Üysen’i de çarptı

Üysen, bahçesindeki gömüyü çıkarmayı vaat eden ‘Cinci Hoca’ya 325 bin dolar kaptırdı ancak şikâyetçi olmadı.

İskenderun’da kendini şeyh olarak tanıtıp dolandırıcılık yapmaktan tutuklanan N.A.’nın, adını İstanbul ve Gaziantep’te milyonluk arsa ihaleleriyle duyuran müteahhit ve İskenderunspor’un Başkanı Nuri Üysen’i de dolandırdığı anlaşıldı. Üysen’in, cinci ekibe, 325 bin dolar kaptırdığı fakat şikâyetçi olmadığı, yardımcısı Sait Deniz’in ifadesiyle ortaya çıktı.

ÇUKURDA AĞZI AÇIK 3 KÜP

Sait Deniz, ifadesinde özetle şunları anlattı: “A.Y. (şüpheli, ilçe belediye başkanının oğlu), N.A. ve M.U. ile Nuri Bey’in yazlık bahçesine gittik. N.A. bir kayısı ağacını göstererek ‘Gömü bu ağacın altında’ dedi. Ağacın altını kazmaya başladılar. N.A. bizi uzaklaştırdı, 40 dakika sonra çağırdı. Elime Kuran vererek yere serdiği beyaz bez üzerinde dua okuyarak ilerlememi ve çukura yaklaşınca diz çökmemi söyledi. Dediklerini yaptım, çukurda üç ağzı kapalı küp gördüm. Etrafı mumla ışıklandırılmıştı.”

MİLYONLUK TILSIMLI SU

“N.A. ‘Burada 72 küp ve 1 sandık altın var, bunun yüzde 50’sinin Nuri Bey’in, yüzde 20’si benim, kalanı sizin’ dedi. Hürriyet’te yer alan haberde, iki gün sonra gömüyü çıkarmak için buhur gerektiğini söyleyerek 600 bin dolar istedi. Nuri Bey vermedi. İki gün sonra, fiyatın 525 bin dolara düştüğünü belirterek, Nuri Bey’e ‘325 bin doları sen ver, 100 bin doları ben vereyim, 100 bini de A.Y. ile M.U. versin’ dedi. Parayı verdik. Buhuru alıp geldiğini söyledi. Ertesi akşam gömüyü çıkarmaya gittik. Çıkarılan kutular, bodruma indirildi. N.A. bodruma mumlar yakmıştı, hepimizi oraya çağırdı. Kutuların içinde ağzı kapalı küpler vardı. ‘Anahtar Nuri Beyde kalacak, buraya kimse yaklaşmayacak, yoksa çarpılır’ dedi. N.A. küpleri temizlemek için Fas’tan getirilecek, tılsımlı su gerektiğini söyledi ve 1 milyon dolar istedi. Nuri bey kabul etmedi. Tanıdığımız A.K. Hoca’yı çağırdık, konuyu ona anlattık, gidip bakalım dedi. Bodrumun anahtarını alarak içeriye girdi, elinde boş kutularla yanımıza geldi. ‘Sizi kandırmışlar’ dedi. Kutularda pamuk ve beyaz bezler vardı.”

Gayrimenkul zengini Nuri Üysen bir dönem Ak Parti’den belediye başkanı aday adayı olmuştu.

ETİKETLER: