SON TV

Lazer Bleaching ile gelen güzellik

Yazın açık renk ya da dar pantolonları özellikle de bikinisini gönül rahatlığı ile giymek isteyenlerin yaptırdığı operasyonların başında “meme” ve “karın” estetikleri geliyor. Lazer Bleaching ile bikini bölgesi beyazlatma da estetik uygulamalar arasında…

Lazer Bleaching ile gelen güzellik

Kanamasız, dikişsiz ve daha acısız “meme” güzelliği
Göğüslerinin normalden büyük ya da küçük olduğunu düşünen kadınlar, yaz aylarında diledikleri gibi bikini giyememekten şikayet ederler ve estetik operasyon yaptırmayı düşünürler. Ancak bir yandan da ameliyat sonrası iz kalacağı ve bunun da yine bikini giymeyi engelleyeceği endişesi onları çoğu zaman durdurur. Oysa ki ameliyat izi olmaksızın estetik müdahale yapmak da mümkün.

Memelerin yeterli gelişmediği ya da asimetrik olduğu durumlarda ya da hastanın olan göğüs yapısı ile mutlu olmadığı, daha dolgun ve iri meme istediği durumlarda da meme protezi operasyonları yapılabilir. Op. Dr. Nuri Battal, diğer kesi yöntemlerinden farklı olarak kanamasız, dikişsiz ve daha acısız gerçekleşen “koltuk altında kıllı bölgeden” yapılan kesiyi kullanıyor. Söz konusu keside sadece deri altın ilerlenerek kasın arkasına ulaşılıyor. Kas kesilmeyip aralanıyor ve protez buradan yerleştiriliyor. Bu yöntemde meme dokusu kesilmediği için de iyileşme daha hızlı oluyor. Ameliyat genel anestezi altında ameliyathanede yapılıyor. Cilt içerden dikişlerle, dışarıdan da bantlar yapıştırılarak kapatılıyor. 30-120 dakika kadar süren ameliyat hastanede yatmayı gerektirmiyor. Aynı gün taburcu edilen hasta, özel bir sütyen kullanılabiliyor. Ameliyat sonrası ağrı kesiciler ve koruma amaçlı bir antibiyotik alınabiliyor.

Meme küçültme ameliyatı ise normalden fazla büyüklüğe sahip göğüsleri küçültmek amacıyla yapılıyor. Hareket kabiliyetini hatta giyimini bile etkileyen bu sorun ileri derecede göğüs sarkması, duruş bozukluğu gibi rahatsızlıklara yol açtığında meme küçültme ameliyatına başvuruluyor.

Bir diğer operasyon ise meme dikleştirme. Çeşitli nedenlerle boyutun büyümesi, sarkmalar oluşması nedeniyle meme eski formunu kaybeder ve göğüs uçları daha öncekine nazaran daha aşağı noktaya iner. Dikleştirme operasyonu ile memeler istenilen konuma getirilirken aynı seansta uygulanacak bir protezle de arzu edilen hacim sağlanır.

Daha sıkı bir karınla gelen güzellik
Aşırı kilo alma, hamilelilik gibi nedenlerle karın derisi ve kaslarında oluşan deformasyona bağlı olarak sarkma ve gevşeme görülür. Karın ön duvarını yapan ve iç organları içerde tutarak karnın düz görünmesini sağlayan kasların arasında bulunan dokuların yırtılması ile kaslar birbirinden ayrılır ve içerden organların itmesi ile karın dışarı doğru, fırlak ve sarkık görünür. Op. Dr. Nuri Battal, “Karın bölgesi yağlanmakla kalmamış, ayrıca kasların araları açılmış ve sarkmışsa karın estetiği “abdominoplasty” (karın germe) ameliyatı ile yepyeni bir görünüme kavuşmak mümkün.” diyor. Bu ameliyat, karın bölgesinde oluşan çatlaklar ve sarkmalardan kurtulmayı sağlar.

Genel anestezi altında yapılan karın germe ameliyatında “mini abdominoplasti” ve “abdominoplasti” olmak üzere iki yöntem uygulanır. Mini abdominoplasti çok az sarkmış karınlara; abdominoplasti de karın duvarının ileri derecedeki deformasyonu olan vakalarda kullanılır. Ameliyat süresi 60-120 dakika arasındadır.

Karın duvarındaki gevşeklik giderilip derinin fazlalığı kesilip alınmasının ardından bel ve kalçaların yan tarafındaki yağlar çekilerek alınır, karına düzgün bir biçim verilir. Kesiler bikinin altında kalacak şekilde yatay olarak yapılır. Zaman içinde de kesi izleri belirsiz duruma gelir ve görülür bir iz kalmaz.

Estetik karın ameliyatının ardından 1-2 gün hastanede yatan hasta birkaç gün de evinde dinlenir. Şişliklerin tümüyle geçmesi ve ameliyatın kesin sonucunu görebilmek 1-2 ayı bulur. Ameliyatın 1. haftasının ardından hasta işinin başına dönebilir. Liposuction yapılmışsa 3-4 hafta kadar korse giyilmesi gerekir. Normal yürüyüş yapılabilir. Göbek dışında alınacak dikiş yoktur, yara doku yapıştırma yöntemi ile kapatılır ki bunun sebebi daha az iz kalması içindir.

“Lazer Bleaching” ile denizin, güneşin keyfini çıkarın…
Yıllar içinde, koltuk altı, bikini bölgesi, diz ve dirsek gibi bölgelerde koyuluklar ve lekeler oluşabilir. Hollywood yıldızlarının da başvurduğu bilinen lazer bleaching yöntemi, cildi açık renkli ama bikini bölgesi cildi diğer bölgelerden daha esmer kişilere uygulanır. Çok yaygın olarak bu bölgedeki cildin esmerliği, kendi özelliği olabildiği gibi geçirilen bir gebelik sonucu olabilir. Ağda, epilasyon ve traş gibi yöntemlerle temizliği yapılan koltuk altı ve bikini bölgesindeki deride zamanla koyulaşma meydana gelmesiyle oluşur. Özellikle yaz aylarıyla birlikte kısa kol ve bikini giyme oranı arttığından bu sorun görsel bir rahatsızlık ortaya çıkarır. Çeşitli kozmetik ürünler ve kremler de kullanılmakla birlikte kesin çözüm “lazer bleaching”.

Op. Dr. Nuri Battal, çeşitli nedenlerle meydana gelen ve kadınlar için yaz aylarında can sıkıcı bir hal alan bikini bölgesindeki koyulaşmada “lazer bleaching”in etkili sonuç yarattığını söylüyor. Uygulama kolaylığı yaratan son teknoloji ürünü cihazlar ile sorunlu bölgeye beyazlatıcı jel ve ışıktan oluşan yöntem uygulanarak hızlı ve güvenilir şekilde doğal rengini alması sağlanır. Sorunlu bölgenin büyüklüğüne ve rengine göre uygulanacak seans sayısı belirlenerek 4-8 hafta arayla uygulanabilir.