SON TV

Hurma saç dökülmesine iyi geliyor

İnsan vücudunun sağlıklı ve zinde kalabilmesi için hayati önem taşıyan ve 10'dan fazla vitamin ve mineral içeren hurma, lezzetinin yanı sıra potansiyel sağlık faydaları nedeniyle de tercih ediliyor. Vitaminler ve zengin mineral içeriğiyle vücut direncine katkıda bulunan hurma özellikle kadınlarda mucizevi etkiler yaratıyor. Doğumu kolaylaştırması ve anne sütünü arttırması ile hadislere konu olan hurma aynı zamanda kadında hamilelik sonrası görülen saç dökülmesi problemine de çare olabilir.

Hurma saç dökülmesine iyi geliyor

Her geçen gün keşfedilen faydaları hurmayı (Phoenix dactylifera) gıda olarak sık kullanılan bir besin haline getirirken, içerdiği zengin maddeler birçok sağlık problemine iyi geliyor. Kalp-damar ve mide sağlığını koruyucu, antioksidan özelliğe sahip olan hurma özellikle içeriğindeki vitaminler, mineraller, ve aminoasitler sayesinde kadınlar için önemli bir besin kaynağı oluşturuyor. Doğumu kolaylaştırıcı ve anne sütünü başlatıcı özelliğe sahip taze hurmanın tüm anne adayları tarafından keşfedilmesi gereken bir meyve olduğunun altını çizen Biota Laboratuvarları Ar-Ge Merkezi Direktörü Prof. Dr. Murat Türkoğlu, “Hurmanın, özellikle hamile ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları bugün bilimsel olarak da bilinmektedir” dedi. Annenin zayıf düşen vücuduna enerji kazandırmak, doğumu kolaylaştırmak gibi etkilerinin yanı sıra ayrıca hurmanın hamilelik sonrası görülen ve strese bağlı saç dökülmesini de engellediğini belirten Murat Türkoğlu, içeriğinde bulunan zengin vitamin ve mineral içeriğin saç sağlığını desteklediğini söyledi.
KADIN İÇİN GEREKLİ TÜM VİTAMİNLER HURMADA
Hamilelik sırasında hormonların etkisiyle güçlenip canlanan saçlar doğum sonrasında aniden değişen hormon dengesi ve stres sebebiyle hızla zayıflayarak dökülüyor. Kimi zaman aylarca süren bu saç dökülmesi problemine hurma ekstresi çare olabiliyor. İçerik olarak çok çeşitli vitamin, mineral ve aminoaside sahip hurmanın saç oluşumunu desteklediğini ve ekstresinin saça sağlık kazandırdığını belirten Prof. Dr. Murat Türkoğlu “Yüksek demir ve mineral içeriği bakımından hamilelikte iyi bir besin olan hurma içerdiği amino asitler ile de saç oluşumunu destekler. Prosiyanidinlerin ise saç büyümesinde rolü olduğu bilinmektedir. Bu nedenle kadınların doğum öncesi ve sonrası özellikle taze hurma yemesi tavsiye edilir.” diye konuştu. Hurmanın ayrıca, A vitamini, B1 (tiamin) B2 (riboflavin), biotin, folik asit ve askorbik asit gibi vitaminler, bitkisel steroller ve aynı zamanda amino asitler içerirken zengin vitamin ve mineral içeriği ile saç direncinin ve kalınlığının artmasına destek sağladığını belirten Prof. Dr. Murat Türkoğlu, “ Saç dökülmesine yönelik faydası ile dikkat çeken Bioxcin’in saça direk etki etmesi amacı ile geliştirilmiş hurma ekstresi katkılı şampuanları hamilelik sonrası yaşanan saç dökülmesi problemi için tercih edilebilir.” şeklinde konuştu.