SON TV

Ford’dan örnek proje

Ford Otosan, Ülkem İçin Engel Tanımıyorum sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında, 9 okulu engelli öğrenciler için yenileyecek.

Ford’dan örnek proje

Türkiye otomotiv sektörünün lider şirketi Ford Otosan, Koç Holding’in “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum’ kurumsal sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında, Anadolu’nun 9 kentinde, seçilen 9 okulu yenileyerek, engellilerin kullanabileceği hale getirecek.

Koç Holding tarafından yürütülen ve tüm Koç Şirketleri ile bayilerinin desteklediği “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum’ kurumsal sosyal sorumluluk kampanyası çerçevesinde başlatılan kampanya ile Ford; 9 farklı ilde anaokulu veya bir ilköğretim okulunda; tekerlekli sandalye için rampa, engelli tuvaleti, tutunma trabzanı gibi engelli öğrencilerin ihtiyaçlarına göre yenilemeler yapacak.

29 Mayıs-24 Haziran tarihleri arasında Ford Show etkinlikleriyle Konya, Urfa, Gaziantep, Sivas, Ordu, Kocaeli, Edirne, Çanakkale ve Muğla’ya gidecek olan Ford, bu etkinlik sırasında halkı “1 Ford Dene Engelliler İçin 1 Okul Yenile’ test sürüşüne davet edecek. Test sürüşüne katılanlar illerindeki okulun tadilatı için destek vermiş olacak ve Ford tarafından verilecek sertifika ve rozete sahip olacak.

Tadilat için seçilen okulda, Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) tarafından katılımcılara engellilerle ilgili farkındalık eğitimi verilecek. Farkındalık eğitimi; iş veya sosyal hayatta engellilerin yaşam kalitelerinin iyileştirilmesine destek olacak uygulamalarda rol model olmayı ve engelliler konusunda toplumsal bilinç ve duyarlılık oluşturmayı amaçlıyor.