SON TV

Aşk’la başlar herşey…

Kimsin diye sorsam sana, ne cevap verirsin? Adını mı söylersin? İşini mi? Doğduğun yeri mi? Oturduğun mahelleyi mi? Hangisisin sen? Hangi kişi olmayı seçmişsin? Farkında mısın? Tanıyor musun kendini? Seviyor musun peki?

Kendine AŞIK mısın?
Eğer cevabın evet’se seni ayakta alkışlıyor ve gerçek aşk’ı bulduğun keyifli yaşam yolculuğunda sana sonsuz pırıltılar diliyorum!

Yoksa garip mi geliyor kişinin kendini sevmesi? Garipsiyor musun kendinle AŞK yaşıyor olma düşüncesini? Peki eğer öyleseyse, hiç düşündün mü neden?
Neden gariptir, ya da garipsenir kişinin kendini sevmesi, ve yüzünde ilkbahar çiçekleri gibi açan yaldızlı bir gülücükle, “kendime aşığım” diyebilmesi?

Sen kendine AŞIK olmadığın ya da kendine AŞIK olabileceğin düşüncesini dahi hiç aklına getirmedin diye mi? Ya da kendine aşık olma düşüncesi cok uçuk kaçık, sana ait olmayan, ancak ve ancak hollywood yıldızlarına, çok başarılı ve zengin işadamlarına, medyatik isimlere ve etrafında “ukala” etiketini yapıştırıp “sorunlu” ilan ettiğin kişilere ait bir düşünce diye mi? Yoksa karşında basbayağı kendine AŞIK ve kendiyle her türlü barışık birini görünce kendini olduğundan daha önemsiz ve daha yetersiz hissedersin diye mi?

Sebebi ne olursa olsun her düşüncenin altında bir çekirdek inanç; ve her davranışın altında karşılanmayı bekleyen insani bir ihtiyaç vardır.

Ve işte kişinin Aşk’la ve kendine AŞIK olup olmamasıyla ilgili düşüncesinin de altında -çoğu zaman farkında olmadığı- temel bir inanç; ve bu düşüncesiyle ilgili aldığı tavır ve davranışlarının altında da -çoğu zaman farkında olmadan- karşılamak istediği temel fizyolojik ve psikolojik ihtiyaçları vardır. Yani başka bir deyişle, kişinin bilinçsizce kendine olan AŞK’ı vardır 🙂 Çünkü hayatta hersey Aşk’la başlar… Tıpkı hayatın kendisi gibi…

Peki nedir bu çoğu zaman farkında bile olmadığımız çekirdek inançlar ve ihtiyaçlar? Cevabı için takipte kalın! Çünkü artık her hafta, farklı bir konu ile ben de son.tv’de sizlerleyim! Bu IŞILTILI ve PIRILTILI satırlar üzerinden paylaşacağım insan doğasının temel ihtiyaçları, çekirdek inançları; algısal, yargısal ve mental boyutta düştüğümüz yanılsamalar ve adım adım düzeltici uygulamaları; sonuç odaklı iletişim stratejileri, duygusal zekanın bileşenleri ve bir çok konuda bizi sınırlayan ve sonuç getirmeyen düşünce ve davraışımızı değiştirip geliştirebileceğimiz birbirinden pratik çözüm önerilerimle birlikte!

Çünkü biliyorsun ki yapabilirsin, biliyorsun ki lider sensin! Haydi, IŞILDA Turkiye!!!
.
Burcu Ünsal
İletişim, Yaşam ve Marka Danışmanı & Lisanslı NLP Eğitmeni
Los Angeles Kaliforniya Üniversitesi Liderlik ve Duygusal Zeka Öğretim Görevlisi

http//www.twitter.com/BurcuUnsalLA
.

.

YAZARIN SON YAZILARI
Neyi neden yaparız? - 24 Haziran 2013