SON TV

Ülkücüler’den ‘Gezi Parkı’ açıklaması

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, 'Huzursuzluk ve gerginlik, toplumsal patlamalar için basit gibi görünen kıvılcımların büyük yangınlara dönüşmesine neden olacaktır' dedi.

Ülkücüler’den ‘Gezi Parkı’ açıklaması

Kılavuz, Vakıf Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamada, 28 Mayıs’ta İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve ülke geneline yayılan eylemler hakkında, İstanbulluların “son on yılda yaşanan imar rantı, getirdiği çevre sorunları ve dayatmaya karşı” tepkilerini ortaya koyduğunu iddia etti.

Sürecin, iktidarın demokrasi anlayışı ve halka saygısının yüzeysel olduğunu gösterdiğini öne süren Kılavuz, “Şehirleri betonlara mahkum eden iktidarın, böylesi bir katli anlaması zaten mümkün değildir. Yaşanan olaylar, çok kısa sürede sona erecekken, bir yandan Başbakan ve Hükümetin tutumu diğer yandan yaşanan gerilimi fırsata çevirenlerin hesapları, ülkemizi bir kargaşaya sürüklemiştir” diye konuştu.

Kılavuz, “huzursuzluk ve gerginlik toplumsal patlamalar için basit gibi görünen kıvılcımların büyük yangınlara dönüşmesine neden olacağını” ileri sürdü.