SON TV

CHP’lilerden inanılmaz tahrikler

16. gününe giren 'Gezi Parkı' olayları devam ederken partilerin tutumu da merakla izlendi. Başta iktidar partisi eylemleri bitirme çağrısı yaparken, MHP ise ilk günden bu yana sağduyu içinde kaldı. Peki, gezi olaylarını destekleyen ve giriştiği davranışlarla adeta körükleyen CHP'nin amacı neydi, ne istiyordu?

CHP’lilerden inanılmaz tahrikler

Taksim Gezi Parkı’nda çevrecilik ve yeşil alan koruma görüntüsüyle başlayan daha sonra ise birçok yasadışı örgütlerin, marjinal grupların, provokatörlerin ve yağmacıların işin içine girmesiyle çatışma halini alan eylemler bir de anamuhalefet partisi CHP’nin açıklama ve davranışlarıyla kaos halini aldı. Belki de CHP yerinde, tutarlı ve çözüme yönelik bir muhalefet yapamadığı için olaylar bugün bu noktaya geldi ve uzadı. Öyle ki hiçbir zaman ülkeyi sağduyuya davet etmeyen yatıştırıcı açıklamalarda bulunmayan CHP’nin hedefinde ve dilinde çoğu zaman polisler ve onlara hakaret vardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise bu süre zarfınca yaptığı konuşmalarda CHP’nin üstlendiği rolleri eleştirdi. CHP’nin talihsizlik içinde olduğunu, demokrasiden uzak olayları daha da büyütecek açıklamalar yaptığını söyledi ve yaklaşan yerel seçimleri işaret etti.

YER ALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL

CHP, hükümetin karşısında durup Erdoğan’ın faiz lobisi ve dış güçler tarafından desteklendiğini söylediği gezi eylemlerini desteklerken MHP ise sağduyudan çıkmadı. MHP lideri Devlet Bahçeli yaptığı açıklamasında, “Türkiye’yi küçük düşürecek hiçbir işin içinde yer almayız. Neden MHP yok diyenlere gözümüzde gönlümüzde kapalıdır. Kapalı duracaktır. Parti olarak Taksim olaylarının kenarında köşesinde olmamız mümkün değildir. Biz yangından mal kaçırmak için karanlıktan faydalanarak heybesini doldurma çapsızlığında olmadık olmayacağız. PKK sempatizanlarının, marjinal sol örgütlerin, kalabalıkları kendi menfaatlerine çevirmek için olağanüstü gayret gösterdikleri aşikardır. Herkesi olgunluğa ve sağduyuya davet ediyorum” sözlerine yer vermişti.

FIRSATÇILIK DEMİŞTİ

Gezi Parkı’nda ağaçların sökülmesi için başlatılan çalışmada iş makinasının önüne geçen BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, çevreci eylemin siyasi ve marjinal grupların çatışma haline dönmesiyle Taksim’den çıkmıştı. Önder, “CHP’nin eylemi kendi siyasi amaçları gibi kullanma doğrultusunda belli bir noktaya taşımasını doğru bulmuyoruz. Bu durum aslında halktaki iradeyi, inancı ortadan kaldıracak bir noktaya taşır. Biz bu nedenle CHP’nin tavrını bir fırsatçılık olarak değerlendiriyorum” açıklamasını yaparak CHP’nin içinde bulunduğu durumu ortaya koymuştu.

Tarih: 31 Mayıs Cuma Yer: Ankara

YALAN ÖLÜM HABERLERİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Halk TV’de canlı yayına telefonla bağlanarak Ankara Akköprü civarında Aylin isimli genç bir kızın panzer altında kalarak öldüğünü söylemişti. Ancak daha sonra Beyaz TV’deki Dinamit programına bağlanan Adnan Keskin, haberin twitterdan yayıldığını kendisinin de bu haberlerden hareketle bu ifadeleri kullandığını açıklayarak, haberin asılsız olduğunu açıklamıştı. İşte bu denli önemli olayın hiçbir teyit olmadan gerçekmiş gibi lanse edilmesi sokaklardaki eylemcileri daha da hırçınlaştırıyordu.

Tarih: 2 Haziran Pazar Yer: Ankara

AĞZA ALINMAYACAK KÜFÜRLER

Ankara’da Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’ndaki göstericiler arasında CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de yer almış ve polise ağza alınmayacak sözler sarfetmişti. Polisin tazyikli suyuyla ıslanan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, sinirlendi ve polise, “Sizin ananızı s…, eşekoğlu eşekler.” ifadelerini kullandı. Öfkesine hakim olamayan Gök, kameralara, “Demokrasinin bir bedeli var. Biz bu bedeli Tayyip Erdoğan’a ödettireceğiz. Korkmuyoruz ondan. Bu şerefsizlerden. Tayyip’in polislerinden, emniyetinden, kaba kuvvetinden korkmuyoruz.” diye konuşmuştu.

Tarih: 8 Haziran Cumartesi Yer: Eskişehir

POLİSE AĞIR HAKARET

CHP Eskişehir Milletvekili ve anayasa profesörü Süheyl Batum, Taksim Gezi Parkı eyleminde orantısız güç kullandığını iddia ettiği polislere ağır hakaret etmişti. Polisin orantısız müdahalesiyle ilgili yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduklarını, konunun burada çözülmemesi halinde AİHM gideceklerini belirten Batum, “Biz çözemezsek onlar çözecek. Öyle çivili sopayla, tosuncuklarla, 5-6 tane ak it ile biz bu çocuklarımızı, ak itlere dövdürtmeyiz.” açıklamasında bulunmuştu.

Tarih: 9 Haziran Pazar Yer: İzmir

ERDOĞAN’A KÜFÜR EDEN EYLEMCİLERE PARA

İzmir’de Gezi Parkı eylemleri için toplanan kalabalığı ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Başbakan Erdoğan’a hakaret eden eylemcilere para vermişti. Gruptakiler, topluca ‘Param yok, pulum yok, sen Tayyip’e …. ziyanı yok’ diyerek vekile tabak uzatmış, vekilde elini cebine atarak tabağa bir miktar para koymuştu.

Tarih: 10 Haziran Pazartesi Yer: Ankara

PKK’YA DEMEDİĞİNİ POLİSE DEDİ

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, polisin suç işlediğini ve terör örgütü gibi davrandığını iddia ederek, “Tayyip Erdoğan’ın muhafızı olabilir, hükümet tarafından görevlendirilmiş de olabilir ama şu anda devlet adına terör uygulayan başlıca güç durumuna geldi” sözlerini sarf etti. Aygün böylece PKK’ya diyemediğini polise demiş ve polisi terör örgütü yerine koymuştu.

AYGÜN’DEN KAN DONDURAN SÖZLER

Öyle ki Aygün, Adana’da Gezi Parkı göstericilerine müdahale etmek için görev aldığı sırada köprü inşaatından düşen komiser Mustafa Sarı’nın şehit olmasının ardından ‘Reyhanlı’nın intikamı alındı’ şeklinde twit atmıştı.

ETİKETLER: