SON TV

DHKP-C’den PKK’ya sosyal medya üzerinden ultimatom!

PKK'nın Nurtepe Haklar Derneği'ne yaptığı saldırıyı kınayan Halk Cephesi sosyal medya üzerinden örgüte ultimatom niteliğinde mesajlar verdi.

DHKP-C’den PKK’ya sosyal medya üzerinden ultimatom!

ÖZEL HABER – DHKP-C’nin Halk Cephesi kanadı PKK’nın Haklar Derneği’ne gerçekleştirdiği saldırıyı sosyal medya üzerinden ultimatom niteliğinde bir mesaj yayınlayarak kınadı.

Halk Cephesi Facebook sayfasından yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi; Mahallemizi kurduğumuz günden bu yana birçok saldırıya maruz kaldık. Her saldırı asıl olarak bize, halkımıza, örgütlülüğümüze yapıldı. Fakat, her saldırıyı birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek alt ettik. Bundan sonra da halkımızla birlikte saldırıları boşa çıkaracağız. Mahallemizde çeteleşmeye izin veremeyeceğiz.

Mahallemizde, yoksulluğa, yozluğa karşı bir kampanya başlattık. 4 Temmuz Perşembe günü de kampanyamızla ilgili kitlesel eylemlerimizden birini örgütledik.150 kişi Dilan Kafeden Çayan mahallesine yürüdük. Yürüyüşümüzün sonuna geldiğimizde, bir grup sokaktan çıkarak “Apocular Burada Cepheliler Nerede”, “Çayan Cepheye Mezar Olacak” bağırtılarıyla halkın üzerine yürüyüp 6 arkadaşımızı sopalarla, taşlarla öldüresiye dövdüler. Gelen geçen halka “Cepheli misin?” diye sorup saldırdılar. Halkın üzerine silahla ateş ettiler. Ayrıca derneğimiz molotof atılıp yakılmaya çalışıldı.

Saldırıya uğrayan arkadaşlar: -Hakkı COŞKUN
-Anıl Mahir ŞAHİN
-Gazi NEFESOĞLU
-Köksal TAŞ
-Cemal..
-Doğan…