SON TV

Ekşi Sözlüğün patronuna ‘Azılı İslam düşmanı Yahudi’ suçlaması

Üyelerinin düşüncelerini paylaştığı bir platform olan Ekşi Sözlük'ün sahibi Sedat Kapanoğlu, hakkında “Azılı İslam düşmanı Yahudi” başlığıyla haber yapan akfikir.com isimli internet sitesinin sahibi ve diğer yetkilileri aleyhine hakaret ve ayrımcılıktan suç duyurusundu bulundu.

Ekşi Sözlüğün patronuna ‘Azılı İslam düşmanı Yahudi’ suçlaması

Semih BİŞKİN / 50 bin üye yazarın 19 milyon başlık altında yorum yaptığı Ekşi Sözlük’te Mayıs ayında atılan başlıklar ve altına yazılan yorumlar adliyeye taşındı.

Ekşi Sözlük’ün yazarları, Mayıs aynında, “Çöldeki pedofil denince akla gelen isim” başılığı açtı. Bu başlığın altına İslamiyete ve peygambere hakaretler içeren yorumlar yapıldı. Bu yorumlar önce Habervaktim isimli internet sitesinde, ordan da alıntı yapan Akfikir isimli internet sitelerinde haber yapıldı.

Ekşi Sözlük yöneticilerinin haberdar olmasıyla İslamiyete ve peygambere hakaret içeren yorumlar kaldırıldı. Bir süre sonra Habervaktim isimli internet sitesi bu kez sitenin sahibe Sedat Kapanoğlu’nu hedef alan bir haber yaptı. 10 Temmuz 2013 tarihinde sitede yer alan “Ekşi Sözlük’ün kurucusu Yahudi mi?” başlıklı haberde, Kapanoğlu’nun Yugoslav göçmeni bir Yahudi olduğu ve Yahudiliğini gizlediği iddiaları ele alınıyordu.

Habervaktim isimli sitenin bu haberi, Akfikir isimli internet sitesinde ve sitenin resmi Twitter hesabından aynen yayınlandı. Kapanoğlu’nun avukatları devreye girerek Akfikir isimli siteden bu haberi çıkarttırdılar. Siteden haberi çıkaran Akfikir, resmi Twitter hesabından haberin linkini paylaşınca olay mahkemeye taşındı.

Sitenin sahibi Serhat Nazlı, Yayıncısı Tevfik Diker, Genel Yayın Yönetmeni ve Yazı İşleri Müdürü Erol Kekeç ve Genel Koordinatörü Ayhan A. Alınterim aleyhine suç duyurusunda bulunan Sedat Kapanoğlu, 10 Temmuz tarihinde Habervaktim isimli internet sitesinde, “Ekşi Sözlük’ün sahibi Kapanoğlu azılı bir islam düşmanı Yahudi’dir” başlıklı bir haber yayınlandığını, bu haberin Akfikir isimli internet sitesinde aynen kullanıldığını hatırlattı.

Şikayete konu haberde kendisinin, “Azılı bir İslam düşmanı” olarak gösterildiğini, Müslümanların siteye reklam verilmemesi için yönlendirildiğini belirten Kapanoğlu, “Bana ağır hakaret ve aşağılayıcı ithamda bulunuldu. Yahudi olduğum iddia edilerek gerçeğe aykırı haber yapıldı” ifadesini kullandı.

Akfikir isimli sitenin bu haberle Anayasa’nın 24. maddesince güvenceye alınan din ve vicdan özgürlüğüne aykırı hareket ettiğini savunan Kaplanoğlu, sitenin yetkilileri Serhat Nazlı, Tevfik Diker, Erol Kekeç ve Ayhan Alınterim’in TCK’nın 3 ayrı maddesini çiğnediğini öne sürdü. Kaplanoğlu, şüphelilerin TCK’nın hakaret suçunu düzenleyen 125, ayrımcılık suçunu düzenleyen 122 ve sosyal sınıf, din, ırk, mezhep farkı gözeterek bir kesimi diğer kesime karşı düşmanlığa tahrik suçunu düzenleyen 216. maddeleri gereğince cezalandırılmalarını istedi.

İnternet ve bilişim sektöründe tanınan bir kişi olduğunu, şüphelilerin bu yayınlar ile kendisini başka bir dine düşman gibi gösterdiğini savunan Kapanoğlu, şüpheliler hakkında soruşturma yapılarak haklarında 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmasını istedi.

ETİKETLER: