SON TV

Kan benim, damar benim diyen çocuk 10 yıldır tedavi altında

11 yaşındaki Nuh.C.A.’ın Nisan ayında gittiği Cerrahpaşa’da kan vermek istememesi üzerine çekilen video hem sosyal medyada hem de ulusal basında yer buldu. Bir fenomen olarak adlandırıldı. İşte o videonun kahramanı Nuh.C.A'nın hikayesi...

Kan benim, damar benim diyen çocuk 10 yıldır tedavi altında

Nisan ayında gittiği Cerrahpaşa’da kan vermek istemeyen 11 yaşındaki Nuh C. A.’nın görüntüsü sosyal medyaya düşmüş ve kısa sürede bir fenomen haline gelmişti. Videonun ardından arnavutköyden.com isimli bir haber sitesine konuşan Nuh ve ailesi, yaşananlar konusundaki sıkıntılarını dile getirdi.

Asgari ücretle çalışan bir babanın oğlu olan Nuh’un çeşitli hastalıklar nedeniyle 10 yıldır tedavi gördüğü belirtildi.Videonun izlenmemesini isteyen küçük Nuh ise, yayılan şöhretiyle ilgili “Ne şöhreti bana ne. Videoyu kimse izlemesin. Çünkü görenler benimle dalga geçiyor. Sen şöylesin sen böylesin diye” dedi.

Video hakkında sosyal medyada hem çocuk için hem de ailesi için aşağılayıcı, yıkıcı ve ön yargı dolu yorumlar oldukça fazla.Çoğu insan biraz kızgınlık biraz da tebessümle izledi videoyu.”Kan benim damar benim” demesi ve ettiği okkalı küfürler akılda kaldı.Televizyonda haber oldu.Kendisinden Antepli Mehmet diye bahsedildi.

İstanbul’un projelerle adından söz ettiren ilçesi Arnavutköy’de yaşayan Erzurumlu ailesi ile konuştuğumuzda Nuh.C.A.’nın aslında bu durumdan hiç de memnun olmadığını öğreniyoruz.Keza aile de oldukça rahatsız durumda.Eş-dost ve akrabaların aramaları ve söyledikleri aileyi yormuş.

“10 yıldır tedavi görüyor.”

Fabrikada asgari ücretle çalışan baba Serdal A. çocuğunun yıllardır tedavi gördüğünü anlatıyor.

“Kafasında kis var, epilepsi hastası bunların yanı sıra kilo ve sinir tedavisi görüyor. Her ay hastanelerdeyiz. 10 yıldır tedavi böyle.Bu videonun çekildiği gün de kilo için kan vermeye gitmiştik zaten. Ama çocukta daha önceden iğne korkusu da vardı.”

Nuh.C.A.’nın hastanelerde ki ilk olayı olmadığını söylüyor annesi ve ekliyor “o hastaneye gittiğimizde sinir ilaçlarını kullanmıyordu,bazen kendisine de zarar verebiliyordu.Ama şimdi ilaçları kullanıyor“.

Görüşmemiz esnasında Nuh.C.A.’nın oldukça sakin ve akıllı davranışları da bunu doğrular nitelikteydi.Nuh geçen yıl ilkokul 4.sınıfta yarı yılı bitirdikten sonra sınıfta yaşadığı sorunlardan ötürü okulu bırakmış,şimdi ise harçlıklarını biriktirdiğini söylüyor okul masrafları için.
Nuh.C.A.’ye şöhreti sevip sevmediğini soruyoruz:”Ne şöhreti ya yemişim şöhretini” diyor ve ekliyor “videonun kaldırılmasını istiyorum,kötü şeyler yazmışlar hep. Ben de çok pis küfürler etmişim.bunu oraya koymaya hakları yok.”
Dışarı güneş gözlüğü ile çıkıyor.

Nuh.C.A. durumdan o kadar rahatsız ki dışarı herhangi bir yere çıkarken bile güneş gözlüğü takıyor. Babası dışarıda görenlerin fotoğraf çektirmek istediğini söylüyor.Nuh’un da bundan hiç hoşlanmadığı açık.