SON TV

Tetris dünya rekoru: 19.68 saniyede 40 satır!

Tetriste 40 satırda, mümkün olan en kısa zamanda 40 satırı indirmenin amaçlandığı modda, Japon oyuncu Keroco 20 saniye altına inen ilk insan oldu

Tetris dünya rekoru: 19.68 saniyede 40 satır!

Tetris, 6 Haziran 1984 tarihinde, Rus programcı Alexey Pajitnov tarafından piyasaya sürüldüğünden beri dünyada en fazla satılan 6. oyun olmayı başardı. Tanıdığınız insanlar arasında bu oyunu oynamamış ya da bilmeyen kimseyi belki de bulamazsınız. Ancak iddia ediyoruz böyle oynayan kimseyi de görmediniz!

Tetrisi çok iyi derecede oynayanlar arasında, sıkıldıklarında ya da en iyi olduklarını ispatlamak istediklerinde oynanan 40 satır oyununda -40 lines, Tetris Sprint adlarıyla da bilinen- bir kişi inanılması güç bir rekora imza attı.

Japon Tetris oyuncusu “Keroco” 40 satırı toplam 19.68 saniyede temizleyerek 20 saniyenin altına inen ilk insan oldu. Dünyada 40 saniyenin altına bir kaç senedir inen birçok iyi oyuncu olmuştu ama Keroco’nun derecesi tüm rekorları alt üst etti. Bunun ne kadar inanılmaz bir rekor olduğunu anlamak için videoyu izlemeniz şart!

Keroco’nun 19.68 saniyede 40 satırı yok ettiği inanılmaz rekor videosu