SON TV

Servet gibi plaka fiyatı

İngiliz bir işadamına ait olduğu belirlenen F1 yazılı plakaya bakın ne kadar para teklif edildi?

Servet gibi plaka fiyatı
  • Dünya
  • 23 Ağustos 2013 9:37

İngiliz işadamı Afzal Khan’ın beş yıl önce 1 milyon 361 bin liraya aldığı özel plakasına 18 buçuk milyon lira teklif edildi. Khan, “F1” yazılı plakasını satmayı daha çok para kazanmak için reddetti.

İngiltere’nin Bradford bölgesinde yaşayan işadamı Afzal Khan’ın Bugatti Veyron model aracında kullandığı “F1” plakası için rekor bir teklif yapıldı. “F1” plakasını beş yıl önce ülkede rekor sayılan 440 bin sterline (1 milyon 361 bin TL) alan Khan‘a getirilen 6 milyon sterlinlik (18.5 milyon TL) dudak uçuklatıcı teklif geniş yankı buldu. Fakat, 600 adet Ford marka Fiesta model araca, 75 adet Range Rover cipe ve altı Bugatti Veyron’a bedel olan bu rakamı Khan reddetti. Ülkede en çok arzu edildiği bilinen F1 yazılı plakasından vazgeçmeyeceğini söyleyen Khan, kararıyla herkesi şaşkınlığa uğrattı.

Ülkenin en çok teklif gören plakalarının koleksiyonerliğini yapmasıyla tanınan Khan’ın, plakalarının zaman içinde daha çok değer kazanacağına inandığı için teklifi reddettiği düşünülüyor. Khan’a bu fahiş teklifi kimin götürdüğü ise açıklanmadı. Khan, F1 plakasını geniş koleksiyonunda yer alan diğer pahalı “oyuncaklarına” takarak trafiğe çıkabiliyor. Khan, Bugatti’sinden sonra özel plakasını en çok Mercedes SLR McLaren model aracında kullanıyor. Khan’dan önce 109 yıllık F1 plakasının, Volvo marka S80 model bir araç sahibinde olduğu belirtildi.

ETİKETLER: