SON TV

Hindistan’da kadın gazeteciye toplu tecavüz

Hindistan'da bir kadın gazeteci görevi başında toplu tecavüze uğradı. 25 tecavüzcü gözaltında.

Hindistan’da kadın gazeteciye toplu tecavüz
  • Dünya
  • 23 Ağustos 2013 12:43

Hindistan Mumbai kentinde bir dergi için çalıan kadın gazeteci, fotomuhabiri ile haber bölgesine gitti. Görev yaptığı sırada yanlarına yaklaşan kalabalık bir gurup, önce erkek gazeteciyi dövdüler. Erkek gazeteciyi etkisiz hale getiren kalabalık gurup, ardından da kadın gazeteciye topluca tecavüz etti. Olayın duyulması üzerine iki gazeteci hastaneye kaldırılırken, yapılan operasyon sonucu 25 tecavüzcü gözaltına alındı.

Eyaletin İçişleri Bakanı açıkladı

Maharaştra Eyaleti İçişleri Bakanı RR Patil, ağır yaralı şekilde hastaneye kaldırılan gazetecileri ziyaret etti. Bakan Patil, saldırının ardından düzenlenen operasyonda 25 kişinin gözaltına alındığını, sorumluların bir an önce mahkeme önüne çıkarılacağını söyledi.

Geçen yıl da otobüste olmuştu

Kadınlara ve çocuklara karşı cinsel saldırıların yaygın olduğu Hindistan’da geçen yıl 23 yaşındaki genç bir kadının toplu tecavüze uğradıktan sonra ölmesi, büyük tepkiye yol açmıştı. Erkek arkadaşı ile bindiği otobüste 6 kişinin tecavüzüne uğrayan genç kadının tedavi için götürüldüğü Singapur’da şiddetli iç kanama nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından ülke genelinde gösteriler düzenlenmişti.

ETİKETLER: