SON TV

Kadınlar en çok bu arabaya biniyor

Yapılan araştırmaya göre kadınlar ikinci el otomobillere erkeklerden daha fazla bütçe ayırıyorlar.

Kadınlar en çok bu arabaya biniyor

Daha önce erkeklerin yaşa göre değişen otomobil tercihlerini açıklayan Tasit.com, kadın kullanıcıların yaptığı aramalarda, yaşa göre değişen tercihlerle birlikte renk faktörünün de önemli olduğunu vurguluyor. İncelemeye göre kadınlar ikinci el otomobillere erkeklerden daha fazla bütçe ayırıyorlar.
20’li yaşlar: Kırmızı olsun, beş lira fazla olsun
18-24 yaş arası kadın kullanıcılar, aramalarında %63 oranla kırmızı otomobilleri tercih ediyorlar. Bu yaş grubundaki kadınların ikinci el bir arabaya ayırabilecekleri bütçe de 28 bin-32 bin TL arasında değişiyor. Aynı yaş grubundaki erkeklerin bütçeleri 20-27 bin TL arasında kalıyor. Bu dönemin en popüler araçlarının ise genellikle Nissan ve Volkswagen’in küçük kasalı modelleri ve MINI olduğu görülüyor. Volkswagen 18-24 yaş grubunda hem kadınların hem de erkeklerin tercihleri arasında olan bir marka.
30’lu yaşlar: Mercedes B Serisi, Renk: Klasik Gri veya Beyaz
25-34 yaş aralığındaki kadın kullanıcıların tercihlerinde bir önceki yaş grubuna göre %60 oranla daha büyük kasalı araçlara yönelim göze çarpıyor. Renk tercihleri bu yaş grubunda daha klasik renklerden yana, beyaz ve gri en çok aranan renkler olmuş. Tasit.com aramalarında son dönemlerde özellikle Mercedes B sınıfı araçlara bu yaş grubundan büyük bir ilgi olduğu görülüyor. Volkswagen, Ford ve Renault bu yaş grubunda hem kadınların hem de erkeklerin en çok tercih ettiği markalar olmuşlar. 30’lu yaşlarda tercih edilen fiyat aralığı 32-39 bin TL arasında değişiyor. Aynı yaş grubundaki erkeklerin bütçeleri 28-38 bin TL arasında kalıyor.

40’lı yaşlar: Range Rover
35-44 yaş aralığında bütçelerdeki artış, kasaların da daha da büyümelerine neden oluyor. 40’lı yaşlardaki kadın kullanıcıların en çok aradıkları markalar Range Rover, Nissan, BMW ve Toyota. 40’lı yaşlarda ikinci el otomobile ayrılan bütçe 68 bin TL civarında. Erkeklerse bu yaşlarda 75 bin TL’ye kadar çıkabiliyorlar. Rover ve BMW bu yaş grubunda hem erkeklerin hem kadınların tercihleri arasında yer alıyor.
50’li yaşlar: Siyah SUV
45-54 yaş grubunda en fazla tercih edilen renk %83’lük bir oranla siyah ve tür olarak da en çok aranan arabalar SUV modeller. 73 bin- 110 bin TL ile en yüksek bütçeye sahip bu yaş grubunun tercihleri Range Rover, Mercedes, Audi ve Volkswagen’den yana. 50’li yaşlardaki kadınlar otomobillerine erkeklerin iki katı daha fazla para harcıyorlar. Bu yaş grubundaki erkeklerin maksimum bütçesi ise 50 bin TL.

Tasit.com İçerik ve Analiz Direktörü Sevil Okumuş, kadınların ve erkeklerin ikinci el otomobil almak için ayırdıkları bütçelerin, 40’lı yaşlarla birlikte tamamen farklılaştığını söyleyerek ekliyor: “Kadınların otomobile ayırdıkları bütçeler genel olarak erkeklerden daha yüksekken, sadece 40’lı yaşlarda durumun tam tersi olduğunu görüyoruz. Orta yaş krizi civarındaki bu dönem, erkeklerin otomobile en fazla parayı ayırdıkları zaman. 50’li yaşlarla birlikte kadınlar bütçelerini erkeklerin tam iki katına çıkarıyorlar.”