SON TV

Şirketini iflasa sürükleyen patrona 8 yıl istendi

Müflis şirketin sahibi, mal kaçırarak şirketini iflasa sürüklemekten 8 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Şirketini iflasa sürükleyen patrona 8 yıl istendi

İki yıl önce iflas eden Gama Teknik Elektrik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited şirketinin sahibi N. C., şirketinin malvarlığını kaçırıp iflasına neden olmakla suçlandı. Borçlarını ödemediği gerekçesiyle alacaklıların 2009 yılında açtığı iflas davası, 2011 yılında şirketin iflasıyla sonuçlandı.

Tasfiye işlemlerine başlandı

İflasından sonra şirketin tasfiyesine geçildi. İstanbul 2. İflas Müdürlüğü, yürüttüğü tasfiye faaliyetleri çerçevesinde şirketin sahibi N. C.’ye bir tebligat yollayarak, öncelikle işçi alacakları olmak üzere tüm alacaklıların alacaklarının ödenebilmesi için şirketin malvarlığının bildirilmesini ihtar etti.

Hileli iflastan yargılanacak

Malvarlığını kaçırarak işçiler ve alacaklıları mağdur eden N. C., kendisine yollanan bu tebligata rağmen şirkete ait ticari defter ve malvarlığı ile ilgili bilgileri paylaşmadı. Tasfiye işlemlerini yürüten iflas müdürlüğü, N. C. hakkında suçduyurusunda bulundu. Savcılıkça yürütülen soruşturma sonucunda N. C. aleyhine “Hileli iflastan” dava açıldı. İddiannamede, şirketin malvarlığını kaçırarak iflasına neden olmakla suçlanan N. C.’nin 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması istendi.

ETİKETLER: