SON TV

Bütün bültenler kırmızı

Dünya nüfusuna yetecek gıdayı israf edenler dünya nüfusunun çokluğundan ve kaynakların kıtlığından yakınıyorlar. Bunun için düşünce kuruluşları, romancıları, ayırdıkları bütçeleri var. O romanlar az gelişmiş ülkelerde çok satıyor. Şifreli filan…

Kasalar şifreli. Kapılar şifreli. Hesaplar şifreli. İletiler, iletilmeyenler, asla iletilmeyecek olanlar şifreli. Yüzler ve yürekler şifreli. Şifre çözücülerinin paradigmaları da. Ekmek ve su şifresiz ve kan kaybediyor.

Kaybedenlerin hep kaybedeceği, ilelebet, kıyamete kadar kaybedeceği bir çark, yeni mecralar, yeni döngüler buluyor kendine… Kendi çomağını da kendisi üretiyor.

İti anıp çomağı hazırlamıyoruz çünkü çomağı hazırlamamızı isteyen itin ta kendisi! Onun için silah üretimi en büyük üretim, silah satışı en büyük ticaret ve silah ekonomisi en büyük ekonomi… Tahta at!

Yeniden bildiğimiz, bindiğimiz, gözlerinden öptüğümüz, yelesini taradığımız atlarımıza dönmeliyiz diye içimizden geçen bir koşu…

Koşuda, bildiğimiz koşuda önde koşan siyahiler, Afrikalılar, ipi göğüsleyenler soluk soluğa koşup onları köleleştiren, zencileştiren, siyahileştiren beyaz efendilerine sarılıyorlar. Tutunuyorlar da.

Tutunacağımız tek ip var. Katranlansa da.

Katran ağaçlarının neslinin tükenmesi yakın!

Bir sediri pekala bir internet sitesinde en çok takipçisi olan bir ikona, bir küçük tanrıya dönüştürebilirsiniz. Hayranları olur yüz binlerce… Ona sanal ortamda çaput bağlayanı, su vereni… İğnesi elinize batmaz. Reçinesinin tadını bilmezsiniz. Sakızınız ve iğneniz o büyük küçülme eylemini daha rahat gerçekleştirmek içindir. Doğrusu eylemsizliğini.

Her yer eylem. Direniş diyorlar! Onlar model olarak direndikçe küresel yengecin ayaklarında kan izi… Üstünde gözyaşı yağmuru….

Yağmurun da bir fikri var olup bitene dair. Onu dinleyen yok!

Yok olma korkusundan derinliği görünmeyen iç mağaralar! Ölüm gibi kara!

Hiç ölmeyecekmiş gibi tek ayakla yürüyen yığınlar, yığınlar, yığınlar.

Herkesin bir haber kadar değeri var herkes her şeyi eskitiyor. Eskicileri bile. Okunan hiçbir şeyin dokunmadığı büyük bir yanılsama!

Bütün bültenler kırmızı!

YAZARIN SON YAZILARI
Hicret meselesi - 17 Nisan 2014
Paralel devlet gazeli! - 29 Ocak 2014
Baransu’nun bavulu - 17 Aralık 2013
KUZU POSTU MESELİ - 2 Aralık 2013
Dirilten ve Öldüren - 18 Ekim 2013
Tırmık - 9 Ekim 2013
Neşat Ertaş’a dair - 24 Eylül 2013