SON TV

İŞİN CILKINI ÇIKARAN MUHALEFET

Kaç zamandır klavyemi zor zabtediyorum… Bir yazıya başlayacağım zaman klavyeler hep “Şu muhalefetin seviyesizliğine girelim!…” diye diretip duruyordu. Klavyeler bu konuyu yazmakta, ben yazmamakta direniyorduk. Yani karşılıklı “direnişiyorduk”.

İşte şimdi klavyeleri zabtedemiyorum ve o konuya giriyorum.

Şu muhalefetin yaptığına bakar mısınız? Ülkenin durumu ve geleceği için hiç bir şey üretmeyen muhalefet, “İktidar birşey yapsa veya dese de eleştirsek” deyip duruyor. Yani iktidar hiç bir şey yapmasa, muhalefetin gıkı çıkmayacak.

Suriye’ye Müdahale

Mesela en basitinden şu Suriye meselesi…

Muhalefet tutturmuş “Müdahalesiz, savaşsız çözüm” diyor…

Suriye’de akan kanın müdahalesiz-savaşsız durmasını kim istemez!… Ama “Kan savaşsız-müdahalesiz nasıl durdurulmalı?” dediğinizde, kimsede ses yok!… Madem çözüm üretmiyorsun, laf salatasından başka bir özelliği olmayan eleştirilerinle gürültü etme, başka ihsan istemez!…

Bunlar 1974 yılında Kıbrıs’a yapılan müdahaleye de karşı çıkmışlardı. Bereket o zaman iktidarda CHP vardı da, parti olarak bir şey dememişlerdi ama diğer sol gruplar, “Faşist ordu Kıbrıs’tan çekil!” demişlerdi. (Kıbrıs müdahalesini o zaman iktdarda olsa ve Adalat Partisi yapsaydı, bu CHP gene karşı çıkardı. Bundan adım gibi eminim. Biz malımızı biliriz abi!…)

Hikmetyar Konusu

Son hafta, Gülbeddin Hikmetyar meselesini dillerine doladılar…

Hikmetyar, Afganistan’ın Ruslara karşı savunulmasında, en etkili bir kaç isimden biriydi. (Diğeri Özbek asıllı Reşid Dostum idi.) O bir kahramandı ve ülkesini Rus işgaline karşı savunmuştu… Ona ve Afganistan’ın özgürlüğüne yazılan şiirlerin ne zararı olur ki?… Müslüman bir kahraman olunca kötü, Che Guevera ve Deniz Gezmiş, Mahir Çayan olunca iyi ha?… Sevsinler!…

Ak Parti Yalakası Ömer Asım Aksoy(!)

Şimdi de sosyal paylaşım sitelerinde Ömer Asım Aksoy’un Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü’nün 1. Cildindeki bir atasözüne taktılar. Kitabın 400. Sayfasında 2080 numara ile yer alan “On beşindeki kız ya erde gerek ya yerde” atasözünün açıklamasını yeni farketmiş echel-i cühelâ takımı. Bu atasözünün açıklamasında “Kız on beş yaşına ulaştı mı evlendirilmelidir. Evlendirilmezse anneyi, babayı güç durumda bırakacak çok üzücü olaylar çıkabilir.Böyle olacağına kızın ölmesi daha iyidir.”

Sosyal medya silaşörleri hemen klavyeyi kuşanıp bu cümleler üzerinden iktidara saldırıyorlar. Neymiş, “Bakanlık bu kitabı tavsiye etmiş ve bu kitapta kız çocukları için kötü şeyler söyleniyormuş. Bunu yapan da iktidarmış!..

Sosyal paylaşım sitelerinde Geziciler, Ömer Asım Aksoy’un Ak Parti “yalakası” olduğu, mahkemeye verilmesi gerektiği gibi saçmalıklar yazıyor abi. Bir de CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Millî Eğitim Bakanına, cevaplanması için önerge veriyor. Cehaletle rezillik bir arada, bakar mısınız?… (17 Eylül’den 21 Eylül Pazar günü akşam saatlerine kadar 18.943 defa paylaşım yapılmış bu cehaletle ilgili olarak. Ey cehalet!… Ne kadar hızlı yayılıyorsun!…)

Abi eleştirin!… Eleştirin ama bunu cahilce yapmayın.

Gözlerini iktidar düşmanlığı bürümüş cahil-cühelâ takımı, 1898 (Yani bundan 115 yıl önce) yılında doğan ve 1935-1950 arasında millevekilliği yapan, uzun yıllar Türk Dil Kurumu Genel Yazmanlığı yaptıktan sonra 1993 yılında (Yani 20 yıl önce) ölen Ömer Asım Aksoy’u, Ak Parti yalakası yapıyor; olmadı hakkında dava açılmasını teklif ediyor. Ö. A. Aksoy öldüğünde Ak Parti’nin A’sının bir çizgisi bile icad olunmamıştı câhiller!…

El-insaf!…

İlk baskısı Türk Dil Kurumu tarafından 1965 yılında, sonraki baskıları 1998’den itibaren İnkılap Kitabevi tarafından yapılan bu kitap, Türkiye Türkçesi’nin en geniş atasözleri ve deyimler kitabıdır. Herkes, atasözü ve deyim konusunda, bu 3 ciltlik eseri kullanır. Çünkü sahasındaki en yetkin kitap budur. İçinden onaylamadığımız atasözleri var diye bu kitabı yasaklayalım mı yani?

Lafı Bağlayalım
Muhalefet, iktidarı esaslı bir şekilde eleştirip ülkeye yeni ufuklar kazandıracağı yerde, nelerle uğraşıyor, görüyor musunuz?… Baba konular dururken, böyle tırışkadan nağmeler söyleyen muhalefet, “muhalif olma”yı dejenere etmekten başka ne işe yarar? Ak Parti de böyle bir muhalefetin tadını çıkarıyor işte.

İşin cılkını çıkaran bir muhalefet olduktan sonra, doktor bu millete “Ne yersen ye!…” der arkadaş.