SON TV

Moskof Recep Turgut Tunçalp’dan çarpıcı açıklamalar

Kanal D’nin iddialı yapımı “Merhamet”te canlandırdığı Moskof Recep karakteriyle ekranlara gelen Turgut Tunçalp son.tv'ye konuştu.

Moskof Recep Turgut Tunçalp’dan çarpıcı açıklamalar

Turgut Tunçalp… Kanal D’nin iddialı yapımı “Merhamet”te canlandırdığı Moskof Recep karakteriyle izleyiciyi her gün biraz daha şaşırtmaya devam ediyor.

Biz onu Yıldız Masalı, Uygun Adım Aşk, Gece Gündüz, Türk’ün Uzayla İmtihanı, Keşanlı Ali Destanı, Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizilerinden tanıyoruz. Ama Merhamet’te canlandırdığı psikopat ruhlu, geçimsiz, parayı çok seven aynı zamanda alkolik karakteriyle çoktan hafızalara kazındı.

Turgut Tunçalp’ın canlandırdığı kötü baba karakteri “Moskof Recep”, bize yıllar önce izlediğimiz “Lamia” adlı dizide Şemsi İnkaya’nın oynadığı “Halil Güneşli” karakterini hatırlattı. Sadece biri üvey biri öz baba.

TİYATRO GRUBUNU KISKANMASAYDIM OYUNCU OLMAZDIM.

Biraz kendinizden bahseder misiniz?
Sakarya doğumluyum. 37 yaşındayım. Bir gün fotoğrafını çektiğim tiyatro grubunu o kadar kıskandım ki oyuncu olmaya karar verdim. Aralarından biri üç top çeviriyor, diğeri taklalar atıyor, bir diğeri de jimnastik hareketler yapıyordu. O kadar mutlulardı ki aralarına giriverdim. İki yıl boyunca 10 eğitmen ve 10 öğrenci şeklinde İSM’de neredeyse okuldan hiç çıkmadan psiko drama eğitimi aldım. Böylelikle taklaların sebebini de anladım. Nerede işimi geliştirecek bir şey olursa hep orada olmaya çalışıyorum.

Moskof Recep karakteriyle ikinci sezon izleyicinin karşısındasınız. Neler bekliyor izleyiciyi?
Ben genelde senaryoyu haftalık okuyorum. Diğer bölümleri önce öğrenmeyi sevmiyorum. Moskof Recep sürekli sürprizlerle dolu bir karakter. Olay onda hiç bitmez. Değişmeyeceği tek şey kötü olması.

‘MOSKOF RECEP KÖTÜ BİRİ’

Bir baba bu kadar kötü olabilir mi?
Moskof Recep kesinlikle kotu… Maalesef bu sorunun cevabını her gün 3. sayfalarda görüyoruz. Oynadığım karakterin savunulacak tarafı yok. Bu ülkede iyiler olduğu kadar kötü insanlarda var. Peri masalında yaşamıyoruz. Ama en azından eğitimle bu sorunun azaltılacağını düşünüyorum.

‘KENDİMİ İZLERKEN KORKUYORUM’

Oynadığınız karakterlere baktığımızda en zor karakter Moskof Recep olmalı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?
Aslından fazla değerlendirmeden yargılamadan oynamaya çalışıyorum. Zorluk kısmına gelince setteki ortamımız o kadar keyifli ki hiçbir zorluğu kalmıyor. Bu karakterler renkli karakterler. Oynanması zevkli karakterler. Benden tamamen farklı bir adamı içimde yaratıp onu oynuyorum. Bazen kendimi izlediğim de ben bile korkuyorum.

Turgut ile Moskof Recep arasında benzer yönler var mı?
İlk senaryoyu okuduğumdan itibaren kendime sorduğum soru bu aslında. Hiç mi benzemez bir huyumuz. Tipimiz maalesef aynı ama Allah korusun huyumuz benzemiyor.

“Merhamet”, izleyici tarafından çok çabuk benimsendi, beğenildi. Sizce bu başarının altında neler yatıyor?
Hande Altaylı’nın o güzel romanı, Mahinur Ergun’un güçlü kalemi… Yönetmenin, yapım şirketinin; özetle tüm ekibin büyük titizlikle çalışması, güçlü oyuncu kadrosu… Bir de hikâyenin yakın geçmişte yaşanıyor olması. İzlerken bence herkes kendinden bir parça buluyor, hikâyenin içine sürükleniyor.

Dizide oynadığınız karakter ailesini bırakıp sevdiği kadınla kaçtı. Siz böyle bir durumda kalsaydınız aynı şeyi yapar mıydınız?
İnsanın ailesi zaten aşkıdır, sevgisidir, gözyaşıdır, gülmesidir kısacası her şeyidir. Benim için bırakıp gitmek imkânsız bir şey. Zaten gözyaşının üstüne mutluluk inşa edilmez.

Dışarıda tepkiler nasıl size karşı?
Bir iki küfür birkaç tükürük ve bolca beddua

Genelde kötü karakterler oyuncunun üzerine yapışır derler ve sürekli aynı tarz roller teklif edilir. Bundan rahatsızlık duyuyor musunuz?
Öyle bir şeyden çekinmemi gerektirecek bir durum yok. Zaten işlerimi ona göre dikkatli seçmeye çalışıyorum. Keşanlı Ali destanı’nda kötü bir karakteri oynarken, başka bir projede de turuncu ceketli komik bir karakteri oynuyordum. Geçen senede Moskof Recep karakterim devam ederken, Koğuş Akademisi filminde oynadım. Yönetmenliğini Tolga Baş üstlendi. Bir komedi filmiydi. Dengeyi kurduğumu düşünüyorum.

En son Koğuş Akademisi filminde yer aldınız. Filmin nasıl bir başarı grafiği oldu?
Yanlış bir zamanda vizyona girdik. Yaz ayında vizyon yapmamıza rağmen. Filme ilgi büyük oldu.

Yeni bir projeniz var mı?
Koğuş Akademisi filminin ekibiyle Tolga Baş’ın yönetmenliğinde yeni bir filme başlıyoruz. Önümüzde ki hafta çekimlerimiz başlayacak. Üç delinin başından geçen bir yol hikâyemiz var. Çetin Altay, Ender Gülçiçek ve ben başroldeyim. Çok güldüreceğiz.

Ülkemizde yapılan festivalleri takip ediyor musunuz?
Fazla takip edemiyorum. Yaptığımız işleri yarışçı olarak görmüyorum. Önemli olan amacına uygun yapmak. Ama teklif olursa festival filminde oynamak isterim. Üzerine ödül verirlerse hatıra olarak saklarım.

Futbol sezonu açıldı. Futbolla aranız nasıl?
Ben fanatik bir şekilde Galatasaraylıyım. Maçları takip ederim. Halı saha maçlarımız arada olur giderim. Futbol keyifli bir spor.

ETİKETLER: