SON TV

Dişler ile kontrol edilen kablosuz kulaklık üretildi

Greenwig Audio adlı şirket ve üç çılgın mühendisin ortak çalışması olan 'Split' adlı kulaklık hiçbir kabloya bağlı olmadan çalışabiliyor.

Dişler ile kontrol edilen kablosuz kulaklık üretildi

Sıradan bir kulak içi kulaklık kablosuz hale getirildi, herhangi bir mp3 player’a bağlı olmadan çalışması sağlandı, kontrolleri ise kullanıcıların dişlerine bırakıldı

Greenwig Audio adlı şirket ve üç çılgın mühendisin ortak çalışması olan “Split” adlı kulaklık hiçbir kabloya bağlı olmadan çalışabiliyor. Üstelik müzik dinlemek için mp3 player gibi herhangi bir müzik oynatıcıya da ihtiyaç duymuyor. İleride genişletileceği söylenen 256MB hafızaya sahip olan ürün, Bluetooth yerine şirketin kendi ürettiği özel bir çip teknolojisi sayesinde iki ayrı modül arasında iletişim sağlayarak, kusursuz bir müzik deneyimi sunuyor. Split’in bir diğer şaşırtıcı özelliği ise kullanım ve kontrol şeması, diyebiliriz.

Kulaklığı kullanmak için herhangi bir fiziksel arayüz bulunmuyor. Bir sonraki parçaya geçmek için tek yapılması gereken şey çiğneme hareketi yapmak, yani ağzınızı biraz oynatmak! Hafif bir ısırık ile bir sonraki parçaya geçerken, sesi azaltmak ya da çoğalmak için önceden tanımlı haldeki şekli ile iki kere dişleri sıkıvermek yeterli oluyor. 2 saat boyunca kesintisiz müzik keyfi sunan cihazın seri üretime geçebilmesi için Kickstarter üzerinden 435 bin dolar toplaması gerekiyor. Bağış kampanyasının bitimine ise 27 gün var ve şimdilik 35 bin dolar gibi bir miktar toplanabilmiş.