Attığı çığlıklar tecavüzden kurtardı

Attığı çığlıklar tecavüzden kurtardı

Attığı çığlıklar tecavüzden kurtardı

25 yaşındaki muhasebeci Y. G., her zaman olduğu gibi 19 Mart tarihinde de evine gitmek için Beşiktaş’taki işyerinden çıktı. Evinin bulunduğu Esenler’e vardığında saat 19.30 olmuştu. Otobüsten inip evine doğru yol aldığında, kendisinden 9 yaş küçük olan 16 yaşındaki O. H. tarafından takip edildiğinin farkında bile değildi.

Arkasından yanaşarak…

Bir anda arkasından ağzına doğru yönelen bir çift el gördü. Elleri görmesi ile ağzının kapatılması aynı anda oldu. Ne olduğunu anlayamadan, içgüdüyle savunmaya geçti ama ilk anda bu ani saldırıya yenik düştü. Ellerin sahibi, kızın ağzını kapattıktan sonra boynundan öpmeye çalıştı. Direnmek için mücadele eden genç kız, çığlık atmak istedi ama… Ama ilk anda atamadı… Genç kız varıyla yoğuyla mücadele ettti, ağzını kurtardığı ilk fırsatta çığlık attı, sapığın yüzünü tırmıkladı.. Peki sonra ne oldu?

Bunu da aynı gün genç kızın polise verdiği ifadesinden okuyalım:

“… 19.30’da Yunus Emre Mahallesi son durakta otobüsten indim ve yaya olarak Mimar Sinan Bulvarı sol kaldırım üzerinden halk ekmek istikametine doğru yürüyordum. Parkı geçtikten sonra kavşağa geldim. Buradan biraz yürüdüm. Sol tarafta bulunan sitelere gelmeden önceki boş arazinin önünden yürüdüğüm esnada birden birisi arkadan ağzımı tuttu ve beni öpmeye çalıştı. Ben ne olduğunu anlayamadan bu şahsa karşılık vermeye başladım. Kendimi kurtarmak için çırpınmaya ve şahsa vurmaya başladım.

‘Beni boş araziye…’

O ara ben ve bu erkek şahıs kaldırımın üzerine düştük. Kaldırımın üzerinde beni bırakmadı ve beni kaldırımın yanındaki boş araziye, toprak alana sürüklemeye başladı. O esnada başımı kaldırıma çarptım. Ben çığlık attım ve şahsın elinden kurtulmaya çalıştım. Şahıs o esnada benim üzerimde idi. Ben şahsın altında kalmıştım ve bağırıyordum. Ben bağırınca bu şahıs iki eliyle benim ağzımı ve burnumu kapatmaya başladı. Bu arada beni, ‘çığlık atma, bağırma. Seni öldürürüm’ diye tehdit etti.

Yüzünü tırmıkladı

Sağ elimi kurtardığım bir anda yüzünü tırnakladım. Beni öpmesini engellemek için bir elim ile şahsın ağız kısmını geriye doğru itekledim. Bu arada sağ elimin dört parmağını hafifçe ısırdı. Kendimi kurtarmaya çalıştım. Daha sonra beni bırakması için yalvardım. Bir yandan da yardım istemek için bağırıyordum. Beni bırakmayacağını söylüyordu. Bir eliyle ağzımı kapatarak beni öpmeye çalışıyordu. Bir eliyle sol tarafımdan kazağımı yukarıya kaldırırken diğer eliyle… Bu arada ben bağırıyordum. Bağırmamı önlemek için yeniden ağzımı kapattı. Ben de onun saçını çektim. Ben çığlık atarken birden üzerimden kalktı ve kaçmaya başladı…”

Mahkemeye yansıyan bilgilere göre kızın çığlıklarını duyan birbirini tanımayan 5-6 genç olay yerine doğru hareketlenmiş. Bunu gören sapık, amacına ulaşamadan kızın üzerinden kalkarak hızla olay yerinden kaçmaya çalıştı. Ancak kendisini takip eden gençler, fazla uzaklaşmadan meçhul kişi yakaladılar. Büyük bir felaketten attığı çığlıklarla kurtulmayı başaran Y. G., gençlerin yakaladığı sapığın yanına gitti. Sapığı yakalayan gençler polis çağırdı. Polis hepsini karakola götürdü. Genç kız başından geçenleri anlattı, tanıklar doğruladı.

MOBESE görüntüleri

Yapılan kimlik tespitinde genç kıza tecavüz etmeye kalkan kişinin 16 yaşındaki O. H. olduğu anlaşıldı. Olay yeri MOBESE kameraları incelemeye alındı. 4 kameranın bir tanesi tam olay yerini gösteriyordu. Yaklaşık 15 dakika süren boğuşma görüntüsü yansıdı kameralara. Ancak görüntü kalitesi düşük olduğundan boğuşan kişilerin eşgalleri kamerada tespit edilemedi.

Sapığıyla 15 dakika boğuşmuş

Bir başka kamerada da saat 19.52 sıralarında 5-6 kişinin boğuşmanın olduğu yere doğru koştuğu görülüyordu. Bu kişiler, kızın çığlığını duyup yardıma giden ve kızın ömür boyu atlatamayacağı bir travma yaşamasını kısmen de olsa önleyen kişiler olduğu anlaşıldı. 18 yaşından küçük olan O. H., çocuk büro amirliğine sevk edildi. Hakkında cinsel saldırı ve tecavüze girişimden dava açıldı.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version