Görünüm

Geçen yazımda da belirttiğim gibi belirli bir düzeyde ivmelenme gerçekleşti ve BIST-100 son aylarda yatırımcılarını güldürdü. Peki bundan sonra ne yapmalıyız? Hali hazırda dalgalanmaya açık olan borsamız yatırımcılar için belirli riskler içermekte. Her ne kadar Suriye savaşı şu anlık rafa kalmış olsa da demokratikleşme paketinin ve seçim sürecinin yatırımcılar tarafından ne şekilde algılanacağı belirsizliğini korumakta.

Bunun yanında uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından olan Fitch Ratings’in ülkemiz ekonomisi için yaptığı yorumlar ise tedirginlik verici. Fitch Ratings yöneticisi Paul Rawkins’e göre kısa vadede yüksek cari işlemler açığı , zayıf küresel likidite ve yüksek enflasyon Türkiye ekonomisinin bu şekilde daha fazla büyüyemeyeceğini gösteriyor ve sermaye akışına bağlı olan duyarlılık ekonominin karşı karşıya olduğu en büyük risk olarak görülüyor. Bunun yanında güçlü bankacılık sistemi ihracat pazarlarındaki esneklik, derinleşmiş sermaye piyasaları ve en önemlisi ekonominin orta ve uzun vadede büyüme potansiyelini artı yönünde değerlendirilmeli şeklinde düşünüyor.

Bir yatırım uzmanı olarak son yazılarımda da üstüne bastığım gibi tedbirli olmakta yarar var. Doğal olarak kısa vadede fırtanalarla karşılaşacak olsakta varolan ekonomimizin yapısı gereği belirsizlikleri aşmamız eskiye nazaran çok daha kolay olacaktır. Dolar/TL paritesinin dalgalanmalara açık olacağını söylemeliyim. Altın fiyatlarının da Amerikan Merkez Bankası FED’in tahvil alımlarına devam etmesi kararıyla birlikte aşağıya doğru hareketleneceğini düşünmekteyim. Hisse alımı yaparken seçici olmanın önemli olduğunun da altını çizmeliyim. Hesabınızın bulunduğu aracı kurumların araştırma bölümlerinden destek alınması tavsiyem olacaktır.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version