SON TV

Ameliyatsız ağrı tedavisi: Hilterapia

Nermin Kömek, eklem ve kas ağrılarının tedavisinde kullandığı ameliyatsız ağrı tedavisi Hilterapia'yı SON.TV okurları için anlattı

Ameliyatsız ağrı tedavisi: Hilterapia

Türkiye’de çok az merkezde uygulanan Hilterapia tekniğinin Konya ve Karaman bölgesindeki ilk uygulayıcısı olan Dr. Nermin Kömek, tekniğin diğer tedavi yöntemlerine göre çok fazla avantajının olduğunu vurguladı. Dr. Nermin Kömek, 2003 yılında Hilterapia’nın hem teknolojik bir yenilik, hem de terapötik (Terapi yöntemi) bir metod olduğu için ABD’de patent aldığını belirterek, lazerle ağrı tedavisi sağlayan tekniğin ameliyatsız ağrı tedavileri arasında en etkili ve hızlı teknikler arasında yer aldığını belirtti.

Teknikle alakalı daha detaylı bilgiler veren Dr. Kömek, “ Hilterapia ile güvenli bir şekilde tepki vermeyen dokuları canlandırma ve diğer tedavi yöntemlerinin yetersiz kaldığı patolojileri başarılı bir şekilde tedavi etmek mümkündür.’ Sözlerini kullandı.

Lazerle diğer yöntemlerin ulaşamadığı eklemlere ulaşıyor

Hilterapia’nın gerçek dikey enerji olarak tanımlanabileceğini söyleyen Dr. Kömek, Hilterapia’da kullanılan lazer enerjisinin diğer tedavi tekniklerinin ulaşmasının imkansız olduğu derin bölgelere etki ettiğini bildirdi. Hilterapia’da kullanılan yüksek lazer enerjisinin en derin tabakalara ulaşırken, tedavi edici etkisini de sürdürdüğünü belirten Dr. Kömek, derin patolojileri tedavi etmek ve ağrıyı tamamen yok etmek için en etkili ameliyatsız ağrı tedavisi yönteminin Hilterapia olduğunu savundu.

Hilterapia hangi hastalıklarda kullanılıyor

Hilterapia sonrası ağrı ve ödemin yok olduğu, ilk seansın sonunda bile hareket kabiliyetinin geri kazanıldığını belirten Dr. Kömek, FDA onaylı Hilterapia tekniğinin hızlı, güvenli ve etkili bir terapi yöntemi olmasının yanı sıra kullanım alanının genişliğiyle de birçok kişinin derdine derman olduğunu vurguladı.

Hilterapia ile tedavi edilebilen hastalıkları sıralayan Dr. Kömek, “Hilterapia; topuk dikeni, bel ve kalça ağrıları, boyun ve sırt ağrıları, diz ağrıları, bel ve boyun fıtığı, omuz ağrıları, dirsek ağrıları, ayak ve el bileği ağrıları, ezilme-çarpma ağrıları ve ödem tedavisinde kullanılır. Seans sayısı hastanın durumuna ve rahatsızlığına göre hekim tarafından belirlenir, ortalama 5 seans tamamen iyileşme sağlayabilmektedir. Ancak ilk seanstan itibaren yüzde 60 oranda ağrı azalması görülür” sözlerini kullandı.

ETİKETLER: