SON TV

Rekor tazminatlar

Mahkemenin bugün Münevver Karabulut'un ailesi için hükmettiği 1 milyon 250 bin TL'lik tazminat davası, Türkiye'nin en büyük üçüncü davası oldu.

Rekor tazminatlar

Yeliz YAĞIZYILMAZ


Cem Garipoğlu – 37 Bin TL


Münevver Karabulut’un ailesinin Cem Garipoğlu’nun ailesine açtığı tazminat davası karara bağlandı. Küçükçekmece 5. Aile Mahkemesi Garipoğlu Ailesi’nin Münevver’in ailesine 37 bin TL maddi, 1 milyon 250 bin TL’de manevi tazminat ödemesine hükmetti. Daha önce boşanma davalarında milyonluk tazminat rakamlarına alışkın olan Türkiye, bir cinayete verilen milyonluk tazminat miktarına da adım attı.

İşte Türkiye’nin en büyük tazminat davaları

Cem Vakko – Bettina Hakko: 16 Milyon TL


Vakko’nun sahibi Cem Hakko ile Bettina Hakko dün erken saatlerde Beykoz Adliyesi’ne geldi. Daha önce Üsküdar Aile Mahkemesi’ne başvurarak eşini ‘gayri ahlaki yaşam sürmekle’ suçlayıp boşanma davası açan Cem Hakko, eşinin karşı suçlamalarıyla karşılaşmıştı. Geçen hafta bir araya gelen taraflar, anlaşmalı boşanmaya karar vermiş ve protokol imzalamışlardı. Cem Hakko da protokol doğrultusunda davadan feragat etmişti.
Taraflar, 5 gün sonra Beykoz Adliyesi’ne başvurup anlaşmalı boşanma davası açtı ve tek celsede ayrıldılar. Cem Hakko, eşine Bebek’te 1.2 milyon dolarlık dairenin tapusuyla kalanı nakit ve şirket hissesinden oluşan 16 milyon TL tazminat ödemeyi kabul etti. Ayrıca çocuklarının tüm masraflarını da karşılayacak. Bettina Hakko, evliliği süresince oturduğu villanın tapusunu almayacak ama velayetini üstlendiği 3 çocuğuyla orada yaşamaya devam edecek. Bettina Hakko’nun avukatı İhsan Coşkun “Bu nitelikte bir boşanma davası Türkiye’de ilk kez oluyor. Nafaka istemedik. Cem Bey’in Ronit Gülcan’la çekilen fotoğrafları nedeniyle ‘kusurlu’ olması istediğimiz tazminatın bu kadar yükselmesine neden oldu” dedi.


Manolya Onur – Mükerrem Bereket Şah: 1 milyon dolar

Eski Türkiye güzeli Manolya Onur, Haydarabat Nizamı Mükerrem Bereket Şah’tan 11 yıl önce boşandı. 6 ay önce sonuçlanan davayla da 1 milyon dolar aldı.


Halis Toprak – Ayşe Toprak: 540 bin TL


İşadamı Halis Toprak, 10 çocuğunun annesi Ayşe Toprak’tan 1997’de ayrıldı. Ayşe Toprak, 5 milyon YTL almaya hak kazandı. Ancak Yargıtay’a giden dava 540 bin YTL ile sonuçlandı.


Hamira Baran – Sinan Baran: 250 bin TL

BES’in sahibi Sinan Baran’ın eşi Hamira Baran, 2000’da 6 milyon TL’lik boşanma davası açmıştı. Mahkeme, 250 bin TL’ye hükmetti


Ünver Oral – Figen Erkan 2,5 Milyon TL


Reklamcı Ünver Oral, ilk eşi manken Figen Erkan´dan yüklü bir tazminat karşılığında boşanmıştı. Oral bu boşanmanın ardından gönlünü, bir başka mankene, Şebnem Tunç´a kaptırdı. Hatta Tarabya´daki evini de satarak Cannes´a yerleşti. Ünver Bey ikinci evliliğini de geçtiğimiz şubat ayında bitirdi. Tabii yine yüklü bir tazminat ödeyerek! Şebnem Hanım boşanma sonrasında bir ev, 2.5 milyon TL nakit, 8 bin TL nafaka ve bir de otomobil aldı.


Emre Kınay – Emine Ün 300 Bin TL


Emine Kınay Ün ve Emre Kınay çifti, 4 yıllık evliliklerini tek celsede bitirmişti. Kadıköy Adliyesi’nde gerçekleşen anlaşmalı boşanma davasında, çiftin kızları Duru’nun velayeti anne Emine Ün’e verildi. Emre Kınay eski eşine bin ve kızı Duru’ya da bin tl olmak kaydıyla, aylık 2 bin TL nafaka verecek. Çiftin mahkemeye sunduğu protokolde, geçtiğimiz yıl satın aldıkları ve Emine Ün’ün üzerine olan, yaklaşık 500 bin TL değerindeki ev konusunda ise Emre Kınay’ın, eski eşine 300 bin TL ödeyerek devralacağı yönünde anlaştıkları öğrenildi.


Hakan Yılmaz – Bengü Yılmaz 206 Bin TL


Tiyatro ve dizi oyuncusu Hakan Yılmaz ile eşi Bengü Yılmaz boşanmak için birbirlerine dava açmıştı. Ünlü aktör iki yıl önce şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle boşanma davası açmıştı. Bengü Yılmaz ise kocasının sadakatsiz davrandığını ve kendisini aldattığını belirterek Avukatı Dilek Şahbaz aracılığıyla karşı dava açmıştı. Mahkeme Bengü Yılmaz’ın açtığı boşanma davasını ise kabul edip tarafların evlilik birliğinin temelinden sarsıldığını belirterek boşanmalarına karar verdi. Çiftin kızlarının velayetini anneye veren mahkeme, Hakan Yılmaz’ın eşine 3 bin 700 lira nafaka ödemesine karar verdi. Mahkeme Hakan Yılmaz’ın 180 bin lira maddi, eşinin kişilik haklarını ağır bir şekilde ihlal ettiği için de 80 bin lira manevi tazminat ödemesini, toplamda da 206 bin TL nafaka ödemesini karara bağladı.