SON TV

Asker arkadaşına kargoyla uyuşturucu yolladı

Asker arkadaşına hediye paketi içinde kargoyla uyuşturucu yollayan kişi, kargo şirketinin şüphesi üzerine yakalandı.

Asker arkadaşına kargoyla uyuşturucu yolladı

C. K. isimli 22 yaşındaki genç, asker arkadaşına hediye paketi içine gizlenmiş uyuşturucu yollamak isterken, şirket görevlisinin şüphesi üzerine yakayı ele verdi.

C. K., asker arkadaşı T. Y.’ye uyuşturucu yollamak için bir koli hazırladı. Kolinin içine hediye paketi koydu, hediye paketinin içine de bir adet cüzdan yerleştirdi. Cüzdanın banka kartlarının konulduğu gözlerine de uyuşturucu yerleştiren C. K., hazırladığı bu koliyi asker arkadaşına yollamak için kargo şirketinin yolunu tuttu.

Şüpheli hareketleri üzerin şüphelenen şirket yetkilisi kargoyu açtı. Önce koliyi, ardından hediye paketini, paketin içinden de çıkan cüzdanı açan kargo şirketinin yetkilisi, cüzdanın içinde renkli haplar bulduğunda polise başvurdu.

Haplar incelemeye alındı

Emniyet görevlileri tarafından yapılan inceleme sonucunda cüzdanın içerisinde 12 adet uyuşturucu olduğu tespit edildi. Hapların incelenmesi sonucunda hazırlanan raporda; 12 hapın uyuşturucu maddelerden uyarıcı özelliğe sahip MDMA etken maddesi içerdiği belirtildi.

Yalan ifade verdi

Emniyet görevlileri ifadesi alınmak üzerine gönderici olan C. K.’yı çağırdı. Asker arkadaşı T. Y.’nin telefonu üzerine onunla buluştuğunu, kargoya vermesi gereken bir kolisi olduğunu söyleyince de birlikte kargo şirketine gittiklerini söyledi. Paketin içerisinde ne olduğunu bilmediğini söyleyen C. K., “Gönderici kısmında neden adın var” yönündeki soruya açıklık getiremedi.

15 yıl hapis cezası istendi

C. K. hakkında “Başkasına uyuşturucu madde vermek” suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.