SON TV

NLP ‘Farklı kaydet’ tekniği

NLP ‘ Farklı kaydet’ tekniği ile anında daha iyi hissedin

Bana en çok sorulan soruların başında geliyor “kendimi daha iyi hissetmek için ne yapabilirim?” sorusu. Ve eğitimlerime katılanların en temel arzusu da özetle “daha mutlu olmak”. Öyle hoşuma gidiyor ki kendi mutluluğunun peşinde koşan ve herşeyin daha iyisini yaratmak adına adım atan insanlar! Sonuçta ben de ayni temel sorular ve ihtiyaçlarla çıktım bu yola ve sırf bu soruların peşinden gittiğim için, hayatımda tahmin bile edemeyeceğim sonuçlar yarattım. Dolayısıyla, bu yolun sonunda aydınlık ve mutluluk olduğunu bildiğim için öncelikle, kendi hayatının lideri olup kendi mutluluğunun peşine düşen bütün yürekleri kutluyorum! Ne de olsa amaca yönelik atilmiş bir adım, amacın yürekten hissedilip hayata entegre edilmiş büyük bir vizyonun küçük bir parçası niteliğini taşır.

Peki gerçekten daha mutlu olmak için hayatımıza entegre edebileceğimiz bir şeyler var mı? Kendimizi daha iyi hissetmek için uygulayabileceğimiz sihirli teknikler var mı?
Cevabı soruda saklı, elbette var. Hem de birbirinden farkli teknikler var. Yeter ki sonuç yaratmak, daha mutlu olmak, daha iyi hissetmek isteyelim… İsteyene çözüm çok. Hem de kişiye, kişinin kendi karakterine, seçimlerine, değerlerine ve kendi bireysel ihtiyaçlarına göre özelleştirebileceği çok çeşitli teknikler var. Üstelik, uygulandığı takdirde anında sonuç yaratıp kişiyi anında çok daha iyi hissettirdiği için “sihirli” bile diyebileceğimiz birbirinden efektif NLP® (Neuro Linguistic Programming®) teknikleri var. Ve ben bugün bu yazımda, sizlere NLP®’nin sihirli sonuçlar yaratan SWISH tekniğinden bahsedeceğim.

SWISH tekniği, bulunduğu negatif ruh halinden kurtulup kendini hemen anında çok daha iyi hissetmek isteyenler için oldukça basit ve her an heryerde uygulanabilecek muhteşem bir teknik. Örneğin evde eşinizle, işte patronunuzla, ya da sosyal bir ortamda bir arkadaşınızla tatsız bir durum yaşamış olabilirsiniz. Ve bu yaşadığınız tatsız durum yeri gelir, sizin bütün ruh halinizi esir edip bütün gününüzün tatsız bir şekilde devam etmesine neden olabilir. İşte SWISH tekniği, tam da böyle bir durumda, yaşanan tatsız durumun zihninizde bir nevi “farklı kaydet” tuşuna basılmış versiyonunu yaratabileceğiniz sihirli bir tekniktir.
Şimdi, diyelim ki, iş yerinde patronunuzla bir toplantı yaptınız ve patronunuz size bir konuda sinirlenip bağırıp çağırmaya başladı ve sonuçta siz de kendinizi son derece kötü hissederek bu toplantıdan çıktınız. İşte yaşadığınız bu tatsız deneyim üzerine, basitçe uygulayabileceğiniz ve kendinizi anında çok daha iyi hissedebileceğiniz adım adım NLP® SWISH tekniği:
1) Yaşadığınız tatsız durumu zihinizde kaydettiğiniz görüntüler, sesler ve hislerle birlikte sol elinizi kaldırıp içine yerleştirin. (solaklar için tam tersi olabilir) Daha etkili olabileceği için, dilerseniz uygulamayı yaparken gözünüzü kapatabilirsiniz.
2) Görüntüleri bir karınca boyutuna gelecek kadar küçültün (resimdeki bütün kişiler, ve kendiniz dahil, herşey karınca kadar küçük olsun). Renkli resimler görüyorsanız resmi zihninizde siyah beyaza çevirin ve flulaştırın (silik hale getirin).
3) Eğer olaya dair hatırladığınız sesler, patronunuzun size kızgınlıkla bağırıp çağırması ise, kulaklarınızda hala çınlayan bu sesi, zihinizde maksatlı olarak kısın, ses kulaklarınızda yokolup, patronunuzun görüntüsü tıpkı bir sessiz film durumunu alana kadar.
4) Diyelim ki, sizi bu deneyimle ilgili en çok rahatsız eden şey, göğüsüze yerleşen tatsız bir his. Bu hissi de olduğu yerden, göğüsünüzden çıkarıp aldığızı ve sol avucunuza yerleştirdiğinizi hayal edin; ve tıpkı diger tatsız görüntüleri küçültüp tatsız sesleri kıstığınız gibi bu tatsız hissi de etkisiz hale gelene kadar avucunuzda küçültün. Gerekirse nefes alıp vermenizi yavaşlatarak, bu hissin kaybolmasına yardımcı olun.
5) Şimdi sıra sağ elinizi kaldırıp ideal versiyonunuzu yaratmakta. Asıl eğlenceli kısım şimdi başlıyor! 🙂
6) Kendinizi halter şampiyonları gibi güçlü, dağlar kadar sağlam ve devler kadar kocaman hissettiğiniz bir görüntü yaratın. Ve bu görüntüyü sağ elinizin içine yerleştirin. (solaklar için tam tersi olabilir)
7) Görüntünüzün bütün detaylarını sağ avucunuza ekleyin. İdeal versiyonunuz ne giymiş? Hangi renk giymiş? Nasıl bakıyor? Kaşı kalkık mı? Omuzları dik mi? Durusu sağlam mı? Bütün detayları keskin ve belirgin bir şekilde sağ avucunuza ekleyin.
8) Seslere geldik… İdeal versiyonunuz hangi ses tonuyla konuşuyor? Nasıl bir iletişim kuruyor? Patronunuza nasıl bir ses tonuyla cevap veriyor? Belki de korkusuzca fakat son derece karizmatik ve etkin bir şekilde patronunuzun sinirini yatıştırabiliyorsunuz; ve hatta belki de birlikte o tatsız konu üzerinde gülmeye basladığınız için kahkaha sesleri duymaya basliyorsunuz! Kim bilir? Peki ya bu ideal versiyonunuz kendinizle nasil bir iletişim kuruyor? Nasıl bir iç sesiniz var? Kendinize hangi olumlamaları tekrarlıyorsunuz? “Ben güçlüyüm, ben cesurum, ben yeterliyim, ben yapabilirim!” tavsiye ettiğim bazı örnekler…
9) Ve hisleriniz… İdeal versiyonunuzu yaşıyor olsaydınız, böylesi tatsız bir durumda bile olsa, dağlar kadar sağlam ve otokontrollü bir yapıya sahip olmak istemez miydiniz? Kim ve ne olursa olsun, hiç birşey sizin paşa keyfinizi bozamıyor! Hayranlık uyandıran bir duygusal zekanız ve hayretlere düşüren bir kontrol mekanizmanız olduğunu hayal edebilirsiniz. Ya da, her durumda içinizdeki inanca yönelip bütün sorunların üzerinde spiritual bir şekilde yükseldiğinizi… Yeter ki bu ideal versiyonunuz mümkün olduğunca güçlü, sağlam, cesur ve coşkulu hissetsin. Ve bu coşkuyu, bu gücü göğüsünüzde 2’ye hatta 3’e, 5’e katlayıp içinizde oluşan enerjiden yerinizde duramadığınızı hissedin! Dünyadaki bütün engelleri aşabilecek güçte ve enerjide olduğunuzu ve sizi hiç kimsenin ya da hiç bir şeyin durduramayacağını hissedin! Ve içinizde yükselen bu durdurulamaz hissi yeniden 3’e, 5’e ve hatta 25’e katlayın! Katlayın! Çok daha hızlı nefes alıp vermeye basladığınızın farkına varacaksınız!
10) Ve işte şimdi bu gücün ve coşkunun enerjisiyle bir anda ellerinizi hızlıca birbirine vurun! (son derece yoğun ve keskin bir şekilde saklasın elleriniz!)

Ve işte bu kadar! Hepsi bu! Oldu bile! 🙂
Kendinizi şu an cok daha iyi hissediyor olmanızın sebebi ise şu: Sağ elinizde yarattığınız mükemmel (ideal) versiyonunuzla, sol elinizdeki istenmeyen deneyimi etkisiz hale getirdiniz ve zihniniz bu yeni durumdan oldukça memnun kaldı 🙂 Rahatladınız… Geçmiş olsun 🙂 Ve aynı zamanda da hayırlı uğurlu olsun. Çünkü artık, her tatsız durumun hemen anında üstesinden gelebileceğiniz sihirli bir yeteneğiniz var! NLP® SWISH tekniği uygulama yeteneğiniz! Bu yeteneğinizi, evde, işte, hatta otobüs, metro ve araba ile seyahat halindeyken bile, sadece zihinsel canlandırmalarınız yoluyla, dilediğiniz her an her yerde kullanabilirsiniz! 🙂
Tebrikler! Hayatınız için oldukça kritik bir adım attınız ve mutlu olmanın sihirli dünyasına sihirli bir adım attınız!

Ve daha fazlasını yapabilirsiniz!
Çünkü bugün MUTLULUGUNUZA SAHİP ÇIKMA, ve kendinizi istediğiniz anda çok daha iyi hissedebilme günü! Bugün, zihinsel gücünüzü açığa çıkarma günü!
O yüzden hepinizi, bugünden itibaren, zihninizin SİHİRLİ yaratıcı gücünü açığa çıkarmaya ve daha iyi versiyonunuzu yaratıp daha mutlu yaşamaya davet ediyorum!
Bırak, içindeki yaratıcı “OLMA GÜCÜ” yıldızlar gibi ışıldasın!
Çünkü, biliyorsun ki yapabilirsin; biliyorsun ki lider sensin!
Haydi, IŞILDA Türkiye!!!

.
Burcu Ünsal
İletişim, Yaşam ve Marka Danışmanı & Lisanslı NLP Eğitmeni
Los Angeles Kaliforniya Üniversitesi Liderlik ve Duygusal Zeka Öğretim Görevlisi

http//www.twitter.com/BurcuUnsalLA
.

.

YAZARIN SON YAZILARI
Neyi neden yaparız? - 24 Haziran 2013