SON TV

Gurbetçi ailenin 2 milyonunu götürdü

Kanser hastalığına yakalanınca tedavisi için Türkiye’ye döndü. Paraya ihtiyaç duyup bankaya gittiğinde 2 milyon lirasının buhar olduğunu öğrendi.

Gurbetçi ailenin 2 milyonunu götürdü

60 yaşındaki anne Esme Aydın ve çocukları Gülcan Keçeli ile Birol Bayraktar, yıllardır çalıştıkları, hayatlarını kurdukları Hollanda’da kazandıkları paraları, ekmeğini yedikleri ülkede tutmak yerine Türkiye’ye getirdiler. Anne Esme 1 milyon 295 bin, 42 yaşındaki kızı Gülcan 476 bin 900, oğlu Birol da 235 bin TL’sini, yaşadıkları Sakarya’da bulunan bir bankanın Adapazarı Şubesi’ne yatırdılar.

Hastalanınca öğrendi

2011 yılından 2012 yılı ortalarına kadar peyder pey getirdikleri toplam 2 milyon 7 bin liralarını, şubede Bireysel Pörtföy Yöneticisi olarak çalışan G. D.’ye dekont, hesap defteri ve kartvizit karşılığında teslim eden anne Esme Aydın ve iki çocuğu, Mart ayında bir hastalık sonucu paralarının şubede olmadığını öğrendiler.

Kaynakçılıktan kazandı

Meme kanserine yakalanan Gülcan Keçeli, Hollanda yerine Türkiye’de tedavi görmeye karar verdi. Hollanda’da yıllarca bir erkek mesleği olan kaynakçılıktan kazanarak Türkiye’ye getirdiği paraya hastalığı nedeniyle ihtiyaç duyan Gülcan Keçeli, işlemlerini yapan G. D. ile temasa geçti. Hasta olduğunu, parasını çekmek istediğini söyledi. Paniğe kapılan G. D., şubede görüşmek istemediğini söyleyince bir cafede buluştular.

Pişkince ‘paranızı yedim’ dedi

Anne ve iki çocuğu ile buluşan G. D., hiç çekinmeden şok edici yanıtı verdi. “Paranızı ben aldım.” Ardından da, “Paranızı geri ödeyeceğim ama kimseye söylemeyin ve bankaya da gelmeyin, yoksa paranızı alamazsınız” tehdidi savurarak gitti.

Bankada 2 milyonları olduğunu zanneden anne ve çocukları, aslında beş parasız kaldıklarını öğrendiklerinde önce ne yapacaklarını bilemediler. Bir süre düşündüler. Bir banka çalışanının nasıl olur da bu kadar parayı habersizce çekebileceğine inanamadılar. Bir avukata danıştılar. Avukatları, olayı araştırdığında banka çalışanı G. D.’nin başkalarının paralarını da götürdüğü için soruşturma geçirdiğini öğrendi.

Bunu öğrenen anne Esme ve çocukları, aslında paralarını bir daha geri alamayacaklarına kanaat getirerek bankaya gidip paralarını istediler.

Avukata gittiler

Banka ödeme yapmayı reddetti. Anne ve iki çocuğu avukatları Faruk Özen aracılığı ile bankaya dava açtı. Dava dilekçesinde süreci özetleyen Avukat Özen, müvekkillerinin yıllarca gurbette çalışarak biriktirdiği paralarını dekont, hesap defteri ve kartvizit karşılığında ve diğer banka çalışanları huzurunda G. D.’ye teslim ettiklerini söyledi.

Müvekkillerinden Gülcan Keçeli’nin kanser olması ve tedavi için paraya ihtiyaç duyması nedeniyle hesaplarda yapılan usulsüzlükleri öğrendiklerini belirten Avukat Özen, müvekkillerine ödeme yapmayı reddeden bankanın usulsüzlükler nedeni ile 4 çalışanı hakkında suçduyurusunda bulunduğunu hatırlattı.

Müvekkillerinin paralarının tamamen yasal kayıt ile hesaba geçirildiğini savunan Avukat Özen, müvekkillerine ait hesap defteri ve paranın hesaplara yatırıldığına dair dekontları mahkemeye getirerek mahkeme kasasına alınmasını sağladı.
Avukat Özen, müvekkillerinin toplam 1 milyon 928 bin liralarının banka çalışanı tarafından usulsüz işlemlerle çekildiğini öne sürerek, bu tutarın şimdilik 500 bin TL’sinin faiziyle tahsilini istedi.

Bankanın yanıtı

Banka avukatı dava dilekçesine koyduğu yanıt dilekçesinde paraları giden Esme Aydın ve çocuklarını suçladı. Davacıların şubede çalışan G. D.’nin usulsüz işlemler yaptığı için soruşturmaya uğradığını öğrendikleri için harekete geçtiğini öne süren banka, “Çalışanımızın soruşturma geçirdiğini öğrenip bundan faydalanmak istediler. Bu nedenle hiç yatırmadıkları paraları tahsil etmek amacı ile bu davayı açtılar” iddiasında bulundu. Banka, davacıların hesap cüzdanı ve dekontları ibraz edemediğini savunarak davanın reddini istedi.

Bankanın bu yanıtına karşılık veren davacıların avukatı Faruk Özen, dekontları ve hesap cüzdanını zaten mahkeme emanetine teslim ettiğini hatırlatarak, bankanın ödeme yapmamak için bu yola başvurduğunu savundu.
Mahkeme, Aralık ayına duruşma günü verdi.

ETİKETLER: