SON TV

ETS Tur’dan skandal uygulama

Türkiye'nen en büyük turizm firmalarından ETS Tur'dan görülmemiş skandal. Tatil bitimi bahşiş vermeyi kabul etmeyen yolcuların pasaportlarına el koydu.

ETS Tur’dan skandal uygulama

Türkiye’nin en büyük turizm firmalarından ETS Tur’un bu skandal uygulaması çok konuşulacak. Firma, bir haftalık Yunan Adaları paketi alan müşterileri geri getirdiğinde şok edici bir uygulamaya imza attı.

Karaköy Gümrüğü’ne giriş yapan gemiden inen müşterilerden kişi başına 49 Euro bahşiş istedi. Bahşişe itiraz edenlerin pasaportlarını vermedi. Yolcuların yardım istediği pasaport polisi, “Pasaportlarınıza el koymaya hakları yok ama biz ilgilenmiyoruz, hukuki yollara başvurun” yanıtı verdi. Bu yanıt üzerine mecburen 49’ar Euro bahşiş ödeyen yolcular, pasaportlarını alabildiler.

Kişi başına 49 Euro bahşiş istedi

Skandal olay, pasaportunu alabilmek için “Bahşiş” adı altında 49 Euro vermek zorunda kalan Turgay Aykanat’ın savcılığa yaptığı suçduyurusu ile açığa çıktı.

Turgay Aykanat, eşi, baldızı ve baldızının eşiyle birlikte gemiyle bir haftalık Yunan Adaları turu için ETS Turizm ile anlaştı. 4 kişilik akraba gurubu tam pansiyon karşılığı bir haftalık gemi turu için 7 bin TL ödeme yaptı.

Tatil bitiminde gemi İstanbul Karaköy Limanı’na yanaştı. Ancak şirket personeli, çıkış yapmak için pasaportlarını isteyen tatilcilerden kişi başına bahşiş adı altında 49 Euro istedi. Turgay Aykanat, eşi, baldızı ve baldızının eşi 4 kişi için istenen 196 Euro bahşişin fazla olduğunu, bu tutarı ödemeyeceklerini, makul bir tutar istenmesi durumunda ödeme yapacaklarını söylediler, ancak bu kabul görmedi.

Bahşiş yoksa pasaport da yok

ETS Turizm Operasyon Sorumlusu Ethem Bayramoğlu, kişi başı istenen 49 Euro bahşişin ödenmemesi durumunda pasaportlarını vermeyeceklerini söyledi. Bayramoğlu, “Pasaportlarınız da gemide saklı, sizi getiren gemi 19.00’da gidecek. Bu parayı ödemezseniz pasaportlarınızı alamazsınız” tehdidinde de bulunmayı ihmal etmedi.

Turgay Aykanat, eşi, baldızı ve baldızının eşi pasaportlarının olduğu söylenen gemiye gittiler. Gemi personeli yabancılardan oluştuğu ve dil bilmedikleri için anlaşamadılar. Mecburen geri dönerek pasaport polisine başvurdular.

Polis yardım etmedi

Pasaport polisi, pasaportlarına el koymaya hakları olmadığını belirterek, “Ama biz bununla ilgilenmiyoruz, hukuki yollara başvurun” tavsiyesinde bulundu.

Zorunlu bahşişe suçduyurusu

49 Euro’yu ödemeden pasaportlarını alamayacaklarını anlayan Turgay Aykanat ve yanındakiler, kişi başı 49, toplamda da 196 Euro ödedikten sonra pasaportlarına kavuştular.

Pasaportuna bahşiş karşılığı kavuşabilen Turgay Aykanat, ETS Tur’un Operasyon Sorumlusu Ethem Bayramoğlu hakkında suçduyurusunda bulundu. Savcılık, Bayramoğlu hakkında soruşturma başlattı.