SON TV

Köpeğin saldırısına uğradı

9 yaşındaki ağabeyi ile markete giden 3 yaşında ki Arda rottweiler cinsi köpeğin saldırısına uğradı.

Köpeğin saldırısına uğradı

Buca ilçesinde 9 yaşındaki ağabeyi ile markete giderken rottweiler cinsi köpeğin saldırısıyla yaralanan 3 yaşındaki Aras Gülşen’in hastanede tedavisi sürüyor.

Minik Aras’ın annesi Yasemin Gülşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aras’a saldıran köpeğin iç güdüsel olarak, çocuğun boynuna saldırdığını ileri sürerek, “Son anlarda köpek, Aras’ı boğazından yakalamak istemiş. Eğer Aras’ı köpeğin altından alamasalardı oğlum şu an yaşamıyordu” dedi.

Gülşen, olayı şöyle anlattı:
“Aras akşam saat 17.00-18.00 gibi ağabeyi ile oynamak için dışarı çıktı. Evimizin karşısında çocuk parkı var. Parkın hemen bitişiğinde rottweiler cinsi köpek besleniyor. Siyah iri yarı bir köpek. Anneannesi Aras’a harçlık vermiş, Aras, ağabeyi ile bakkala giderken köpeğin yanından geçtiği sırada, köpek Aras’a saldırmış. Ayağının arka kısmı komple parçalamış. Köpeğin altından Aras’ı kimse alamıyor. İlk önce ağabeyine saldırıyor, Samet kaçıyor. Komşular yardım edemiyor. Allah razı olsun birinci kattaki komşumuz, Aras’ı köpeğin altında alıyor.”

Aras’ı köpeğin altından alan komşularının ifadesine göre, köpeğin iç güdüsel olarak son anda minik Aras’ı boğazında yakalamak istediğini belirten anne Gülşen, “Eğer Aras’ı köpeğin altından alamasalardı oğlum şu an yaşamıyordu” diye konuştu.

Saldırının çocuklarında psikolojik tahribata neden olduğunu kaydeden Gülşen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aras bir buçuk saate yakın ameliyatta kaldı. Ayağı ve kolu paramparçaydı, baldır kısmında kemiği görünüyordu. etler dışarı fırlamıştı. Gece yatarken en ufak bir tıkırtı olduğunda ‘Anne’ diye çığlık atarak uyanıyor, araba sesinden dahi korkuyor. Ağabeyi Samet de aynı şekilde evde, ‘Kardeşimi köpeğin altından kurtaramadım, kardeşimi köpek parçaladı’ diye ağlayıp duruyor. Tamamen psikolojileri bozuldu.”

“Şikayetçi olacağız”

Gülşen, mahalle arasında ve çocuk parkının dibinde köpek beslenmesinin çok yanlış olduğunu dile getirerek, “Köpeğin sahibine maddi manevi tazminat davası ne gerekiyorsa hepsini yapacağız, Beni çocuğum gördüğünüz gibi ölümden döndü. Bizim başımıza gelen olaydan yarım saat önce köpek başka bir kız çocuğunu belinden ısırmış, onlar da davacı” dedi.