SON TV

Ayakkabı devine BİM talep oldu

Flo, Polaris gibi ayakkabı markalarını bünyesinde bulunduran Ziylan'ın ortaklık için üç grupla görüşme yaptığı öğrenildi.

Ayakkabı devine BİM talep oldu

Flo, Polaris gibi ayakkabı markalarını bünyesinde bulunduran Ziylan’ın ortaklık için üç grupla görüşme yaptığı öğrenildi.

Goldman Sachs’ın aracılık yaptığı ortaklık görüşmelerinde sürpriz bir talip bulunuyor: BİM… Ünlü market zincirinin sahiplerinin ayakkabı sektöründe de büyüme planları olduğu konuşuluyor. Ziylan’a diğer talipliler ise Turkven ve Actera…

Milliyet’in haberine göre; Ziylan geçen mayıs ayında yüzde 50-50 ortak ortaklık oluşturmak için bir Avrupa fonu ile bir gizlilik anlaşması imzalamıştı. Görüşmelerde sona yaklaşıldığı ifade ediliyor.

YÜKSEK İNDİRİM MODELİ

Faaliyetlerine 1995’te 21 mağazayla başlayan BİM, yüksek indirim (hard-discount) modelinin Türkiye’deki ilk temsilcisi.

Geçen yıl yüzde 21 büyüme ile 9.9 milyar TL net satışa ulaşan zincir, mağaza sayısını da 3 bin 655’e çıkardı. Aynı dönemde toplam çalısan sayısını da 20 bin 724’e çıkaran BİM, yurtdışında da büyüyor. İlk yurtdısı mağazasını 2009 yılında açtığı Fas’ta bugün 116 mağazası ile hizmet veren Zincir, bu ülkedeki mağaza sayısını bu yıl 160’a çıkarmayı planlıyor.

FONLAR HIZ KESMİYOR

Ziylan’ın taliplilerinden Actera Group ise, 1.6 milyar doları aşan sermaye bazı ile Türkiye’deki yatırımlara odaklanmış bir özel sermaye fonu yönetim şirketi. Actera fonlarının yatırımcıları arasında, Kuzey Amerika, Avrupa, Uzakdoğu ve Ortadoğu merkezli emeklilik fonları, kalkınma bankaları bulunuyor.
Ziylan ile görüşen diğer özel sermaye fonu ise Turkven. Son dönemde perakende sektöründeki yaptığı yatırımlarla gündeme gelen Turkven’in ortak olduğu şirketler arasında ise Migros, Domino’s Pizza, Mavi, Doğa Koleji ve Koton bulunuyor.

LUMBERJACK’İ SATIN ALMIŞTI

Ziylan Grubu halen Polaris, Kinetix, Flogart, Proshot, Torex, Halley ve Rootless markalarının sahibi. Türkiye’de ‘ayakkabı marketi’ sisteminin kurucusu olan Flo, 2011 yılında başlattığı perakendecilik atağı ile Türkiye genelinde 151 mağazaya ulaştı.

Ziylan Grubu, 1994 yılında Rusya pazarına yöneldi. 1997’de Ziylan’ın ayakkabı ihracatı 17 milyon dolara ulaştı. 1998’de terlik üretimine başlayan Ziylan, Polaris’i de terlik markası olarak konumlandırdı. Türkiye’de toplam 250’ye yakın mağazaya sahip olan Ziylan Grubu, 2012 yılında İtalya’nın Lumberjack markasını satın almıştı.