SON TV

Adana’da ‘kadın devrimi’ yaşanıyor

Adana Emniyet Müdürlüğü’nde 13 polis merkezinden 4’ünü şehit babaların kızları yönetiyor..

Adana’da ‘kadın devrimi’ yaşanıyor

402 kadın polis memurunun görev yaptığı teşkilatta 12 de rütbeli kadın polis var. Kentteki 13 polis merkezinin 4’ünü de kadınlar yönetiyor. Özlem Şeker, Dağlıoğlu Şehit Mehmet Ali Aslan Polis Merkezi Amirliği’ni; Özgül Halaç Çoban, Fatih Polis Merkezi Amirliği’ni; Ebru Kurt, Sarıçam Polis Merkezi Amirliği’ni; Özlem Özdemir de 100. Yıl Şehit Rüştü Bayram Polis Merkezi Amirliği’nin
yönetimini üstleniyor.

EŞLERİ DE POLİS MEMURU

Hepsinin babası, görev başındayken ‘şehit’ düşen bir polis. Kardeşleri gibi onlar da ‘baba mesleği’ni severek yapıyor. Hatta Özgül Halaç Çoban ve Özlem Özdemir’in eşleri de polis… Dört kadın amir arasından da su sızmıyor, özellikle Özlem Şeker ile Özgür Halaç Çoban’ın dostluğu eskilere dayanıyor.

KADER BİRLEŞTİRDİ

Çoban ile Şeker arasındaki hikaye, aslında ‘ortak kaderi’ de özetliyor. 1994 yılında Polis Meslek Yüksekokulu’ndaki madalya töreninde tanışan ikili, daha sonra aynı anda Polis Akademisi’nin yolunu tuttu. Aynı sınıfta okuyup, eğitimleri boyunca aynı odayı paylaştılar. Yine aynı kentte ve aynı rütbede görev yapan Çoban ile Şeker, hâlâ çok yakın iki dost…

HAMİLEYKEN AMİR OLDU

HamileYKEN amir olan Ebru Kurt, “Şu an kızım 6 aylık. Bir yandan onu büyütürken, diğer yandan mesleğimi yapıyorum. Adana’da ilk defa bu kadar çok kadın üst düzey sorumluluk üstleniyor. Kadına destek verildiğinde neleri başarabileceklerinin somut bir göstergesi bu” diye konuştu.

‘BEKLENTİLER ÇOK YÜKSEK’

Mesleği icra ederken bir kadın olarak zorlandıklarını ve teşkilatın beklentisinin çok yüksek olduğunu anlatan Özgül Halaç Çoban, “Her ne kadar olaylar duygusal olarak yıpratıcı olsa da soğukkanlı kalmaya çalışıyoruz. Adli vakalarda beni en çok üzen, çocuk istismarı. Biz de birer anneyiz. Ancak profesyonelce hareket ediyoruz. Kadın imajını teşkilatta yıkmak zor oldu. Çünkü fıtrattan gelen bir şey var. Erkek kadar güçlü değilsiniz ve amirsiniz. Ve bu rütbenin hakkını vermek zorundasınız. Bir kadın olduğunuzu unutturup polis olduğunuzu hatırlatmak istiyorsanız; erkeklerden fazla çalışmak zorundasınız.”

‘ANNE OLMAK AVANTAJ’

Kadınların, polislikte kendilerine fırsat tanındığında neleri başarabileceğini ortaya koymaya çalıştıklarını anlatan Özlem Şeker, bu konuda İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’dan destek gördüklerini söyledi. Şeker, “Kadınların, anne olmasından gelen toparlayıcı özelliği, meslekte avantaj sağlıyor. Müdürümüzün desteği sırtımızdaki yükü hafifletiyor. O da kadın amir sayısının artmasını istiyor” dedi.